Ε.Ακρίτα για Λατινικά: «Το πιο άχρηστο μάθημα»

Ο Αδωνις Γεωργιάδης έγραψε στο twitter οτι η απόφαση για την κατάργηση των Λατινικών είναι αδιανόητη.

Προσθέτοντας οτι σε ολόκληρη την Ευρώπη, οι κλασσικές γλώσσες ( Αρχαία Ελληνικά και Λατινικά) διδάσκονται παράλληλα καθώς αποτελούν την βάση του πολιτισμού μας και εν γένει των ανθρωπιστικών σπουδών. Και κατέληγε με την φράση: Αγράμματοι!!

Η Ελενα Ακρίτα απάντησε, υπερασπιζόμενη τις αλλαγές και ειρωνευόμενη την χρησιμότητα των Λατινικών:
«Κύριε Γεωργιαδη, εσείς να μάθετε οπωσδήποτε Λατινικά στα παιδιά σας. Μην καταστραφεί η ζωή τους όπως καταστράφηκε των δικών μας που δεν τα διδάχτηκαν. Παρεμπιπτόντως, όταν αποκαλείτε τους άλλους ‘αγράμματους’, βάλτε εσείς ο εγγράμματος και κανένα σημείο στίξης που και που, έτσι για το κακό το μάτι. Κοτζάμ αντιπρόεδρος γραφει πως η Κοινωνιολογία κάνει τα παιδιά αριστερά. Ο λόγιος.»

Μάλιστα νωρίτερα, είχε κάνει και άλλη ανάρτηση, χαρακτηρίζοντας τα Λατινικά το πιό άχρηστο μάθημα που πέρασε ποτέ από την ζωή της..

«Ήμουν καλή στα Λατινικά γιατί είχαμε έναν κούκλο καθηγητή τον αδελφό του σκηνοθέτη Διαγόρα Χρονοπούλου. Όταν έλεγες καλά το μάθημα, σού χάριζε ένα γοητευτικότατο χαμόγελο. Αυτός ήταν ο μοναδικός λόγος της ‘αριστείας’ μου, άλλον δεν θυμάμαι. Όπως δεν θυμάμαι ούτε λέξη από το πιο άχρηστο μάθημα που πέρασε ποτέ από τη ζωή μοu.»

 

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu