• Αρχική
  • LIFE
  • CELEBRITIES
  • Απίστευτο! Πού βρίσκεται & τι κάνει ο αντίπαλος του Άκη στο 1ο Master Chef

Απίστευτο! Πού βρίσκεται & τι κάνει ο αντίπαλος του Άκη στο 1ο Master Chef

Είναι ο άνθρωπος που έφτασε μέχρι τον τελικό και πάλεψε με τον Άκη Πετρετζίκη για τον τίτλο του πρώτου Master Chef. Μπορεί να έχασε, αλλά αυτό δεν στάθηκε ποτέ εμπόδιο στο να αποδεικνύει στον επαγγελματικό στίβο την αξία τους ως μάγειρας.

Άλλωστε ο Μχάλης Καλαβρινός ήταν ο άνθρωπος που τον εκτίμησαν ιδιαίτερα οι συμπαίκτες του για τον χαρακτήρα του, αλλά και οι κριτές και οι δάσκαλοί του. Τότε ήταν μόλις 26 ετών και είχε ήδη βάλει τους στόχους του. Ο Μιχάλης Καλαβρινός μίλησε στο ένθετο Secret για τη ζωή του σήμερα, που βρίσκεται πλέον στις Κάννες και ηγείται της κουζίνας του διάσημου εστιατορίου Medusa.

Η πορεία του μέχρι τις Κάννες

Από το 2010 που προβλήθηκε το πρώτο MasterChef χάθηκαν για κάποια περίοδο τα ίχνη του. Λίγους μήνες μετά το τέλος του παιχνιδιού, μαζί με τον συμπαίκτη και φίλο του Γιάννη Μάργαρη μετακόμισαν στην Κρήτη και εργάστηκαν σε εστιατόριο ξενοδοχείου, το μενού του οποίου έχει επιμεληθεί ο Λευτέρης Λαζάρου και τους επέλεξε.

Στη συνέχεια έκανε το όνειρό του πραγματικότητα, ανοίγοντας το δικό του εστιατόριο στον τόπο του, την Πτολεμαΐδα. Μετά από ενάμιση χρόνο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης το εστιατόριο έβαλε λουκέτο και εξηγεί: «Είναι παράλογο να έχεις μαγαζί στην Ελλάδα. Δουλεύεις για τους φόρους. Για κανένα λόγο δεν θέλω να ανοίξω κάτι… Τουλάχιστον τώρα».

Πώς έφτασε όμως στις Κάννες; «Γνωριστήκαμε με τον Γιάννη Κιόρογλου, μου έκανε την πρόταση και κατάλαβα πως είναι μια μεγάλη ευκαιρία» εξηγεί ο ίδιος, μιλώντας για τον τον 38χρονο σεφ που την τελευταία εξαετία μένει και δημιουργεί στη νησίδα Île Sainte-Marguerite, απέναντι ακριβώς από την ακτή των Καννών.

Ο Μιχάλης Καλαβρινός μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα σε Κάννες, Ελλάδα και Καραϊβική και ετοιμάζεται να επεκταθεί στο Ντουμπάι: «Δεν υπάρχει διαφορά στη δουλειά. Και στην Ελλάδα το ίδιο σκληρά εργαζόμουν και πολλές ώρες απλά εδώ είναι τα πράγματα πιο οργανωμένα. Εδώ θα μείνω μέχρι το Σεπτέμβριο και μετά θα επιστρέψω στην Ελλάδα όπου διδάσκω στα ΙΕΚ Δέλτα. Ναι είναι πολύ καλά τα χρήματα εδώ».

Το Medusa

Είναι από τα πιο ακριβότερα εστιατόρια, με απαιτητικούς και με παχύ πορτοφόλι πελάτες. «Οι πελάτες είναι διάσημοι. Οι λογαριασμοί μεγάλοι, στο φεστιβάλ πήγαμε πολύ καλά. Έγινε χαμός. Είναι τεράστια ευκαιρία να εργάζεσαι εδώ και από θέμα φορολογίας είναι αρκετά καλά. Οι συνθήκες πολύ καλές. Δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα», λέει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει: «Είναι η φιλοσοφία της εταιρείας τέτοια. Θέλουν να είναι όλοι οι σεφ Έλληνες γιατί πιστεύουν πως είναι οι καλύτεροι».

Η τηλεόραση και οι φίλοι του από το Master Chef
Οκτώ χρόνια μετά τη συμμετοχή του στο μαγειρικό σόου νιώθει εξαιρετικά κερδισμένος: «Έκανα γνωριμίες. Αυτό είναι το σημαντικό για να προχωρήσεις. Εμείς τότε στο πρώτο, ούτε τι είναι τηλεόραση γνωρίζαμε, ούτε την πονηριά είχαμε, ούτε καν είχαμε μπει να δούμε το αμερικάνικο…».

Η τηλεόραση τον ενδιαφέρει; «Όχι γιατί χρειάζεται πολύ χρόνος και εγώ δεν τον έχω. Προτιμώ να είμαι σε μια κουζίνα». Εκτός από την αναγνωσιμότητα το MasterChef τού χάρισε και φίλους όπως ο Άκης Πετρετζίκης, ο Γιάννης Μάργαρης και ο Βαγγέλης Μωραΐτης.

Θα έλεγε «ναι» σε προτάσεις για να ανοίξει ξανά ένα δικό το μαγαζί; . «Όταν έχεις οικογένεια σκέφτεσαι πολύ το βήμα που θα κάνεις».

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu