Αγωγή κατά του «Μπόρατ» από τον Ρεπουμπλικανό Ρόι Μουρ

Ο Κοέν υποδύθηκε ισραηλινό ειδικό στην αντιτρομοκρατία για να πείσει το Μουρ να έρθει στην εκπομπή του και προσπάθησε να τον υποβάλλει σε έλεγχο με μια δήθεν συσκευή εντοπισμού παιδόφιλων. Στην αγωγή του ο Μουρ ζητεί από τον κωμικό 95 εκατ. δολάρια για δυσφήμιση.

 

Ο Ρόι Μουρ, πρώην υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για τη Γερουσία στην πολιτεία της Αλαμπάμα των ΗΠΑ, κατέθεσε αγωγή εναντίον του Σάσα Μπαρόν Κόεν για δυσφήμιση, ζητώντας του 95 εκατομμύρια δολάρια επειδή, όπως ισχυρίζεται, τον εξαπάτησε προκειμένου να εμφανιστεί στην τηλεοπτική του εκπομπή «Who is America?».

Ο Μουρ, πρώην δικαστής στο Ανώτατο Δικαστήριο της Αλαμπάμα, κατέθεσε αγωγή και εναντίον του δικτύου Showtime και της μητρικής του εταιρείας CBS Corp εξαιτίας ενός σκετς που μεταδόθηκε στις 29 Ιουλίου.

Στην αγωγή του ο πρώην υποψήφιος γερουσιαστής εξηγεί ότι τον Φεβρουάριο τον πλησίασε ένα, όπως πίστεψε, ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο, το Yerushalayim TV, το οποίο ήθελε να του απονείμει βραβείο για τη φιλοϊσραηλινή του δράση.

Στο πλαίσιο αυτό δέχθηκε να του πάρει συνέντευξη ένας Ισραηλινός ειδικός στην αντιτρομοκρατία με το όνομα Έραν Μοράντ, ο οποίος στην πραγματικότητα ήταν ο Σάσα Μπαρόν Κόεν.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Κοέν εμφάνισε μια δήθεν ισραηλινή συσκευή εντοπισμού παιδόφιλων και προσπάθησε να τον Μουρ σε έλεγχο, γεγονός που τον εξόργισε και αποχώρησε από το στούντιο.

Δείτε την επίμαχη σκηνή στο 3.15.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu