• Αρχική
  • LIFE
  • CELEBRITIES
  • 8 πράγματα που δεν ήξερες για το γάμο με κάποιο μέλος της Βρετανικής Βασιλικής Οικογένειας

8 πράγματα που δεν ήξερες για το γάμο με κάποιο μέλος της Βρετανικής Βασιλικής Οικογένειας

Αυτά είναι κάποια facts που χρειάζεται να γνωρίζεις για όλες τις παραμέτρους που υπάρχουν στο να παντρευτεί κανείς κάποιο μέλος της Βρετανικής Βασιλικής Οικογένειας.

 

Κάθε μέλος πρέπει να πάρει πρώτα την έγκριση της Βασίλισσας για να παντρευτεί

Κάποτε μάλιστα απαγορευόταν ρητά να παντρευτεί κάποιο μέλος της Βασιλικής Οικογένειας κάποιον ή κάποια διαζευγμένο. Βέβαια, από το 2013 έχουν αλλάξει πολλά πράγματα και πλέον η έγκριση ή μη της Βασίλισσας ισχύει μόνο για τους πρώτους 6 που βρίσκονται στη βασιλική σειρά.

Μπορεί κανείς να παντρευτεί με κοινό πολίτη, αρκεί να υπάρχει έγκριση της Βασίλισσας

Κάτι που απαγορευόταν εξίσου στο παρελθόν, πλέον είναι εφικτό με την έγκριση της Βασίλισσας Ελισάβετ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα φυσικά, η αγαπημένη μας Kate Middleton που από το 2011 έγινε η Δούκισσα του Cambridge.

Απαγορεύεται οποιαδήποτε συμμετοχή στην πολιτική

Αν και η Βασιλική Οικογένεια αποτελεί στην ουσία εκπρόσωπο πολιτικής της χώρας της, απαγορεύεται σε κάθε μέλος οποιαδήποτε άλλη συμμετοχή στα κοινά, όπως το να ψηφίζει ή να λαμβάνει μέρος σε σχετικά events. Αυτό βοηθά την εικόνα του Παλατιού να παραμένει ουδέτερο απέναντι σε κάθε κοινωνική τάξη.

Αν έχεις κάποιο τίτλο, απαγορεύεται να σε φωνάζουν με οποιοδήποτε άλλο όνομ

Μη διανοηθείς καν να φωνάξεις «Kate» τη Δούκισσα του Cambridge ή ακόμη χειρότερα «Lizzie» τη Βασίλισσα. Όταν αναφέρεται κάποιος σε κάποιον royal, πρέπει απαραίτητα να τον προσφωνεί με ολόκληρο τον τίτλο του!

Το επιτραπέζιο Monopoly δεν θα βρίσκεται πια στις επιλογές σου

Όσο περίεργο και αν ακούγεται, από το 2008 το διάσημο επιτραπέζιο έχει απαγορευτεί στα μέλη της Βασιλικής Οικογένειας επειδή, σύμφωνα με τον Πρίγκηπα Andrew, προωθεί την ‘πολύ κακή’ συμπεριφορά.

Ούτε και τα οστρακοειδή

Είναι ένας κανόνας που αποσκοπεί στην αποφυγή μιας πιθανής τροφικής δηλητηρίασης, αν και τα τελευταία χρόνια δεν επιβάλλεται με τόση αυστηρότητα!

Κάθε γεύμα συντονίζεται αποκλειστικά και μόνο από τη Βασίλισσα

Εδώ είναι απλά τα πράγματα. Σηκώνεται η Βασίλισσα; Θα σηκωθείς και εσύ. Κάθεται; Τότε θα καθίσεις και εσύ. Τέλειωσε η Βασίλισσα το φαγητό της; Την ιδια στιγμή θα έχεις τελειώσει και εσύ. Οπότε αν βρεθείς ποτέ σε κάποιο επίσημο βασιλικό δείπνο και πεινάς, να εύχεσαι να πεινάει και η Βασίλισσα!

Η βασιλική σειρά είναι πραγματικά, τρόπος ζωής

Από τη στιγμή που θα γίνεις κάποιος μέλος της Βασιλικής Οικογένειας, ο τίτλος και η θέση που έχει γίνονται ο τρόπος ζωής του. Σε δημόσιες εμφανίσεις για παράδειγμα, όλοι θα στηθούν με συγκεκριμένη σειρά, η οποία διαμορφώνεται ανάλογα με το ποιος είναι πιο κοντά στο θρόνο. Αυτή τη στιγμή στην κορυφή της σειράς βρίσκεται η Βασίλισσα Ελισάβετ, που ακολουθείται από το σύζυγο της, στη συνέχεια ο Πρίγκηπας Φίλιππος, ο Πρίγκηπας Κάρολος με την Καμίλλα (Δούκισσα του Cornwall), ο Πρίγκηπας William με την Catherine (Δούκισσα του Cambridge) και τέλος ο Πρίγκηπας Harry.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu