Bocelli και Mariah Carey έλαμψαν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2026 – Αφιέρωμα στην λέξη “Αρμονία”, vid

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες Μιλάνου-Κορτίνα ξεκίνησαν και επίσημα μετά από μια λαμπρή τελετή έναρξης που μοιράστηκε σε τέσσερις τοποθεσίες.

Το εμβληματικό στάδιο Σαν Σίρο του Μιλάνου ήταν ο κύριος χώρος διεξαγωγής, με στοιχεία της τελετής να λαμβάνουν χώρα και στην Κορτίνα, το Λιβίνιο και το Πρεντάτσο.

Παρά τις ανησυχίες σχετικά με την οργάνωση μιας τελετής σε πολλαπλούς χώρους, πραγματοποιήθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα.

Δύο Ολυμπιακές φλόγες άναψαν – η μία στο Μιλάνο και η άλλη στην Κορτίνα – με τον Ιταλό τενόρο Αντρέα Μποτσέλι να ερμηνεύει συγκλονιστικά το Nessun Dorma καθώς η δάδα έμπαινε στο Σαν Σίρο.

Αυτό ακολούθησε ένα πανηγυρικό τέλος στην παρέλαση των αθλητών, με την ομάδα της Ιταλίας να είναι η τελευταία που βγήκε έξω υπό θερμές ζητωκραυγές και στις τέσσερις τοποθεσίες.

Η ελληνική αποστολή παρήλαυσε πρώτη στο στάδιο, εκπροσωπώντας τη χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. (ΦΩΤΟ ΕΔΩ) .Σημαιοφόρος ήταν η Νεφέλη Τίτα. Οι αθλητές που συμμετέχουν επίσης είναι ο Αλέξανδρος Γκιννής και Μαρία Ελένη Τσιόβολου (Αλπικό Σκι) και οι Απόστολος Αγγέλης, Κωνσταντίνα Χαραλαμπίδου στους Δρόμους Αντοχής.

Η αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ Λίλα Φιρ ήταν η σημαιοφόρος της Μεγάλης Βρετανίας στο Μιλάνο, ενώ ο αθλητής του bobsleigh Μπραντ Χολ τιμήθηκε με την τιμή αυτή στην Κορτίνα.

Δεν έλειψαν και οι αποδοκιμασίες όταν ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς προβλήθηκε στη μεγάλη οθόνη, με αρνητικές αντιδράσεις από το κοινό και για τις ομάδες του Ισραήλ και της Γεωργίας.

Πριν από την παρέλαση, η επίδειξη του καλλιτεχνικού διευθυντή Μάρκο Μπάλιτς βασίστηκε στην αρχή της ελληνικής λέξης «Αρμονία». Η αρμονία μπορεί να βρεθεί στις κινήσεις ενός αλπικού σκιέρ που πλοηγείται στις στενές πύλες σε ένα σλάλομ ή σε έναν άλτη του σκι που αναζητά την τέλεια θέση για να πετάξει όσο το δυνατόν πιο μακριά.

Η αρμονία είναι αυτό που βλέπουμε στο καλλιτεχνικό πατινάζ , όπου η μουσική συνδυάζεται με τις εντυπωσιακές κινήσεις. Αυτή διαπιστώνεται επίσης όταν σημειώνεται ένα γκολ στο χόκεϊ επί πάγου , καθώς οι συμπαίκτες κινούνται σαν ένας σε μια στιγμή απόλυτης ενότητας.

Για αυτόν τον λόγο, το Μιλάνο Κορτίνα 2026 επέλεξε την «Αρμονία» ως τίτλο και όραμα για την Τελετή Έναρξης στο Ολυμπιακό Στάδιο Σαν Σίρο του Μιλάνου.

H τελετή περιελάμβανε επίσης ενότητες με τίτλους «Ιταλική ομορφιά» και «φαντασία», με φόρο τιμής στον σχεδιαστή μόδας Giorgio Armani, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 91 ετών το 2025.

Εν τω μεταξύ, η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Mariah Carey -μία από τις καλλιτέχνιδες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο- ήταν ντυμένη με ένα αστραφτερό λευκό φόρεμα καθώς ερμήνευσε μια εκδοχή του Volare.

«Είμαστε έτοιμοι να γράψουμε ξανά την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, εμπνευσμένοι από τις αξίες που μας ενώνουν όλους: την αριστεία, τη φιλία και τον σεβασμό», δήλωσε ο Τζιοβάνι Μαλάγκο, πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων Μιλάνο-Κορτίνα 2026.

«Ο συντονισμός τόσων πολλών διαφορετικών φορέων στην επιδίωξη ενός ονείρου αποτελεί μια ισχυρή έκφραση της ικανότητας αυτής της χώρας να υλοποιήσει ένα τόσο πολύπλοκο έργο.»

«Ποτέ δεν ήμουν τόσο περήφανος που είμαι Ιταλός όσο είμαι απόψε».

Η κήρυξη της έναρξης των Αγώνων ανατέθηκε στην πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Κίρστι Κόβεντρι.

Ως η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της ΔΟΕ, είναι η πρώτη φορά που οι Ολυμπιακοί Αγώνες άνοιξαν επίσημα από γυναίκα.

«Γι’ αυτό αγαπάμε όλοι τους Αγώνες. Γιατί μέσα από εσάς, βλέπουμε τον καλύτερό μας εαυτό», είπε στους αθλητές.

«Μας υπενθυμίζεις ότι μπορούμε να είμαστε γενναίοι. Ότι μπορούμε να είμαστε ευγενικοί. Ότι μπορούμε να σηκωθούμε ξανά, όσο δυνατά κι αν πέσουμε.»

Ενώ αγωνίσματα όπως το κέρλινγκ, το καλλιτεχνικό πατινάζ και το χόκεϊ επί πάγου έχουν ήδη ξεκινήσει, τα πρώτα πέντε χρυσά μετάλλια των Αγώνων θα δοθούν το Σάββατο.

Δείτε την εκπληκτική ερμηνεία του Αντρέα Μποτσέλι στο Nessun Dorma ΕΔΩ

Δείτε την Μαράια Κάρεϊ να τραγουδάει ΕΔΩ

photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ – EPA-AAP

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί