Bασιλιάς Κάρολος σε Ντόναλντ Τραμπ: «Πρόσεχε με το σπαθί!», vid

Ο Βασιλιάς έκανε την παρατήρηση στον Πρόεδρο κατά την παραδοσιακή επιθεώρηση της Τιμητικής Φρουράς.

Ο βασιλιάς Κάρολος καταγράφηκε σε βίντεο να κάνει μια πολύ συγκεκριμένη παρατήρηση στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ κατά την έναρξη της επίσημης επίσκεψης των ΗΠΑ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στις 17 Σεπτεμβρίου, ο 76χρονος βασιλιάς μοιράστηκε την άτυπη στιγμή με τον 79χρονο πρόεδρο των ΗΠΑ, καθώς πραγματοποιούσαν επιθεώρηση της Τιμητικής Φρουράς στο Τετράπλευρο του Κάστρου του Ουίνδσορ.

Ο Βασιλιάς Κάρολος και ο Πρόεδρος Τραμπ περπάτησαν δίπλα από μια σειρά στρατιωτών για την παραδοσιακή επιθεώρηση, προτού σταματήσουν για να συνομιλήσουν στο τέλος με τη φρουρά που τους ηγούνταν, όπου ο μονάρχης είπε χιουμοριστικά στον Τραμπ: «Πρόσεχε το σπαθί!» καθώς ο φρουρός κραδαίνει τη λεπίδα με μια σαρωτική κίνηση.

Στην παραδοσιακή ανταλλαγή δώρων που συνηθίζεται για διπλωματικά ταξίδια, οι Τραμπ έδωσαν στον Βασιλιά ένα αντίγραφο ενός σπαθιού του Προέδρου Αϊζενχάουερ.

Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ δήλωσε ότι το δώρο συμβόλιζε «βαθύ σεβασμό» και χρησίμευε ως υπενθύμιση της συνεργασίας «κρίσιμης για τη νίκη στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», καθώς και ως σύμβολο της ειδικής σχέσης μεταξύ των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας σήμερα.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ – EPA- EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί