• Αρχική
  • LIFE
  • Αποκαλυπτήρια της γέφυρας San Shan του Πεκίνου για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Αποκαλυπτήρια της γέφυρας San Shan του Πεκίνου για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Στο συνεχώς εξελισσόμενο τοπίο του Πεκίνου θα δούμε σύντομα μια φουτουριστική, διπλή ελικοειδή γέφυρα που ονομάζεται "Γέφυρα San Shan", που θα είναι έτοιμη το 2022, όταν η πόλη θα φιλοξενήσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Απλώνεται σε όλη την πόλη στην ορεινή περιοχή της Zhangjiakou πάνω από τον ποταμό Gui, που μεταφράζεται σε «Three Mountains-τρία βουνά». Αποτελεί μέρος των προσπαθειών της κυβέρνησης να παρέχει την πιο αποτελεσματική μεταφορά στο χώρο των αθλητικών εκδηλώσεων των διαγωνιζομένων.

Η αναφορά για ένωση των πέντε ηπείρων, γίνεται όπως ακριβώς και τα συνδυασμένα δαχτυλίδια του Ολυμπιακού λογότυπου. Η γέφυρα του μήκους των 452 μ. αποτελείται απο τρία συνολικά μερη, που συνδέονται με συνεχόμενες δομές. Κάθε μία από αυτές τις δομές έχουν μέγιστη διάρκεια διαδρομής 95 μέτρων και υποστηρίζονται απο καλώδια χάλυβα υψηλής αντοχής που διασχίζουν τη γέφυρα με ένα κομψό υφασμένο σχέδιο. Για να διευκολυνθεί η κίνηση, η γέφυρα χωρίζεται σε τμήματα μεταφορών και πεζών, μέσω δύο λωρίδων με δέντρα και θάμνους.
Η αρχιτεκτονική εταιρεία Penda στο Πεκίνο και τη Βιέννη, περιλαμβάνει το περίπτερο μπαμπού στο Πεκίνο την Εβδομάδα Μόδας και λειτουργεί παράλληλα με τους παγκόσμιους συμβούλους μηχανικούς της Arup στο φιλόδοξο έργο. Η εταιρεία ARUP ακούγεται γνωστή, λόγω του ότι η παραγωγική εταιρεία έχει αναλάβει έργα όπως το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates στο Σιάτλ, και για την ολοκλήρωσή του συνεργάζονται με την Apple Campus 2.
Ωστόσο, η γέφυρα του San Shan δεν είναι παρά ένα μέρος ενός μεγαλύτερου σχεδίου επέκτασης της κινεζικής πρωτεύουσας. Η μελλοντική έκθεση του Πεκίνου Horticultural Expo 2019 σκοπεύει σε ένα πιο φιλόδοξο και εκτεταμένο οδικό σύστημα μεταφορών με 11.700 χιλιόμετρα του μετρό, που έχει προγραμματιστεί για το 2050. Η πόλη εξελίσσεται σε μια «supercity», καθώς είναι η τρίτη μεγαλύτερη στον κόσμο, με περισσότερους από 21 εκατομμύρια ανθρώπους.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu