Αποκαλύφθηκε νέο ρομπότ…υπερβολικά “ανθρώπινο”- ΒΙΝΤΕΟ

Στην πολύβουη έκθεση CES 2026 στο Λας Βέγκας, μια νέα προσωπικότητα τράβηξε την προσοχή όχι για τα φανταχτερά gadget αλλά για τις απόκοσμες, ανθρώπινες ικανότητές της στην επικοινωνία.

Η Realbotix, η εταιρεία που είναι γνωστή για την υπέρβαση των ορίων στην ανθρωποειδή ρομποτική, παρουσίασε την τελευταία της δημιουργία: ένα αρσενικό ρομπότ με το όνομα David. Αυτό το ντεμπούτο σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή για την εταιρεία, η οποία στο παρελθόν είχε επικεντρωθεί κυρίως σε γυναικεία μοντέλα.

Η συνέντευξη, που διεξήχθη από την δημοσιογράφο τεχνολογίας Bridget Carey, ανέδειξε την ικανότητα του David να συμμετέχει σε φυσικό διάλογο, να απαντά σε ερωτήσεις με χιούμορ, ακόμη και να επιδεικνύει συναισθηματικές αποχρώσεις, σε ανατριχιαστικό βίντεο.

Όπως αναφέρθηκε στο CNET , ο David χαιρέτησε τον συνεντευξιαστή με ένα χαλαρό «Γεια, τι κάνεις;» και συνέχισε να συζητά θέματα που κυμαίνονταν από τα «ενδιαφέροντά» του στη μουσική και τα ταξίδια έως ευρύτερα φιλοσοφικά ερωτήματα σχετικά με τον ρόλο της Τεχνητής Νοημοσύνης στην κοινωνία. Αυτή η αλληλεπίδραση δεν ήταν σεναριογραφημένη. Βασιζόταν σε προηγμένα γλωσσικά μοντέλα ενσωματωμένα στο ιδιόκτητο σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης της Realbotix, επιτρέποντας προσαρμοστικότητα σε πραγματικό χρόνο.

Αυτό που κάνει τον David να ξεχωρίζει είναι ο αρθρωτός σχεδιασμός του, ένα σήμα κατατεθέν της προσέγγισης της Realbotix. Αυτή η ευελιξία επεκτείνεται και στα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας, τα οποία μπορούν να προσαρμοστούν μέσω ενημερώσεων λογισμικού, τοποθετώντας τον David ως κάτι περισσότερο από μια στατική μηχανή.

Σύμφωνα με ενημερώσεις από την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας στο Realbotix , τα ρομπότ τους ενσωματώνουν τεχνητή νοημοσύνη για αναγνώριση ομιλίας, συναισθηματική νοημοσύνη, ακόμη και σωματικές χειρονομίες που μιμούνται την ανθρώπινη συμπεριφορά.

Πέρα από τη συνέντευξη, η Realbotix έχει συμμετάσχει ενεργά σε δημόσιες επιδείξεις. Ένα βίντεο στο YouTube με τίτλο «Γνωρίστε τον νεότερο σύντροφο ρομπότ Realbotix, τον David» στο YouTube καταγράφει το ρομπότ εν δράσει στην CES, να αλληλεπιδρά με τους συμμετέχοντες και να παρουσιάζει ομαλές κινήσεις. Το βίντεο αποκαλύπτει την ικανότητα του David να διατηρεί οπτική επαφή, να χειρονομεί φυσικά, ακόμη και να γελάει με αστεία, στοιχεία που θολώνουν τα όρια μεταξύ μηχανής και ανθρώπου…

To 2025 η Realbotix παρουσίασε την Aria ένα γυναικείο ανθρωποειδές ρομπότ που  λέει ότι επικεντρώνεται στην «κοινωνική νοημοσύνη, την προσαρμοστικότητα και τα ρεαλιστικά ανθρώπινα χαρακτηριστικά».

Στο παρακάτω βίντεο που δημοσίευσε ο Άντριου Κίγκελ, Διευθύνων Σύμβουλος της Realbotix, τα δύο ανθρωποειδή ρομπότ συνομιλούν μεταξύ τους σε πραγματικό χρόνο μέσω τεχνητής νοημοσύνης και σύμφωνα με τον Κίγκελ “Αυτό ίσως να αποτελεί παρελθόν, καθώς δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο να γίνεται δημόσια από καμία άλλη εταιρεία”.

Ενώ σε ένα άλλο σουρειαστικό βίντεο, την Άρια επισκέφθηκε στην έκθεση το ανθρωποειδές ρομπότ της Unitree!

photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ – EPA-KEYSTONE

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί