Ο Joshua Vides χρησιμοποιεί μια τεχνική που αποκαλεί Reality to Idea (RTI) για να επαναφέρει διαφορετικά αντικείμενα σε μορφή σκίτσου, αλλά λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι η ιστορία επιτυχίας του ξεκίνησε με ένα ζευγάρι παπούτσια.
Πριν από περίπου μια δεκαετία, βρήκε ένα αντίγραφο του αρχικού σκίτσου του σχεδιαστή της Nike για τα δημοφιλή υποδήματα, έτσι σκέφτηκε να ζωγραφίσει στο χέρι ένα πραγματικό ζευγάρι αθλητικά παπούτσια σε μαύρο και άσπρο χρησιμοποιώντας την τεχνική του RTI. Ανέβασε το τελικό αποτέλεσμα στη σελίδα του στο Instagram και έκανε αίσθηση!
Ενώ εξακολουθούσε να απορρίπτεται από την τεράστια επιτυχία των επιδέξια σκιαγραφημένων αθλητικών παπουτσιών, ο Vides πήρε την ιδέα να κάνει ένα αυτοκίνητο το επόμενο μεγάλο του έργο. Ρώτησε έναν φίλο αν μπορούσε να ζωγραφίσει το Acura NSX του 1992 και κατέληξε να μοιάζει ακριβώς με ένα πρόχειρο σκίτσο του θρυλικού σχεδιαστή NSX Masahito Nakano.
Ο Joshua Vides είχε την ιδέα επίσης να μετατρέψει ολόκληρους χώρους γκαράζ αυτοκινήτων σε ασπρόμαυρα σκίτσα. Ζωγραφίζοντας το γκαράζ στο οποίο εκτέθηκαν τα αυτοκίνητα, μπορούσε να το κάνει να μοιάζει σαν να κινούνται τα αυτοκίνητα. Αυτό τον ενέπνευσε αργότερα να μετατρέψει ένα ολόκληρο παρεκκλήσι γάμου σε ένα γιγάντιο σκίτσο.
Με το πέρασμα των χρόνων, ο καλλιτέχνης με έδρα το Λος Άντζελες προσεγγίστηκε από μεγάλες μάρκες σε διάφορες βιομηχανίες όπως η μόδα, η αυτοκινητοβιομηχανία και τα πνεύματα για να χρησιμοποιήσει τις μονοχρωματικές τεχνικές του σκίτσου για εντυπωσιακά έργα μάρκετινγκ, αλλά πάντα βρίσκει χρόνο για έργα πάθους που μοιράζεται με τους θαυμαστές του στο Instagram του .
photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κυβερνητικά στελέχη για τις σημερινές αναφορές του Κώστα Καραμανλή
- Παρέμβαση Καραμανλή: Τι δήλωσε για θεσμούς και Δικαιοσύνη
- Γλυφάδα: Το διαδραστικό σιντριβάνι στην Τερψιθέα εντυπωσιάζει μικρούς και μεγάλους – Δείτε εικόνες
- Ό,τι έκαναν στην Ελλάδα τα «λούζονται» και άλλοι! Σε κρίσιμο σημείο η Γαλλία και όχι μόνο
- Η άσκηση Green Bridge 2025 πραγματοποιήθηκε στον εναέριο χώρο της Βουλγαρίας και της Ελλάδας
- N. Κακλαμάνης στην εκδήλωση προς τιμήν της Άννας Ψαρούδα-Μπενάκη: «Σύμβολο ισότητας, έφερε ηχηρή επανάσταση…»
- Απάτη “μαμούθ” σε βάρος του ΕΦΚΑ μέσω εταιρειών ρούχων: Πάνω από 2 εκατ. ευρώ η ζημιά – 6 συλλήψεις, vid
- Σε διακοπές ρεύματος στην Ουκρανία αναγκάζεται το Κίεβο
- Άναυδη οικογένεια στο Τέξας! Έπεσε στο αγρόκτημά τους τεράστιος εξοπλισμός της NASA, vid
- ΝΑΤΟ: Το Βίλνιους ξεπερνά το όριο του 5% του ΑΕΠ για την άμυνα – Πού οδηγούνται τα κράτη του Βορρά;