Απίστευτο! Φάλαινες βυθίζουν σκάφη και δείχνουν και στα παιδιά τους πώς να κάνουν το ίδιο

Σε σκάφος επιτέθηκαν τρεις όρκες, γνωστές «στην περιοχή» του στενού του Γιβραλτάρ, και ως «φάλαινες-δολοφόνοι».

Μία ακόμα επίθεση συνέβη στις ακτές της Ιβηρικής χερσονήσου σε ιστιοπλοϊκό σκάφος. Η επίθεση έγινε από.. φάλαινες και πρόκειται για το τρίτο στη σειρά συμβάν. 

Η ισπανική ακτοφυλακή διέσωσε το πλήρωμα και ρυμούλκησε το σκάφος, το οποίο όμως δυστυχώς βυθίστηκε κατά την είσοδό του στο λιμάνι.

Ειδικότερα, φαίνεται πως οι φάλαινες βύθισαν ένα σκάφος στα ανοικτά Ιβηρικής Χερσονήσου. Το ανησυχητικό, ωστόσο, δεν είναι μόνο ότι κάτι τέτοιο συνέβη για τρίτη φορά αλλά το ότι οι ειδικοί θεωρούν πως αυτή η συμπεριφορά φαίνεται να αντιγράφεται από τον υπόλοιπο πληθυσμό των φαλαινών.

Στο σκάφος επιτέθηκαν τρεις όρκες, γνωστές «στην περιοχή» του στενού του Γιβραλτάρ, και ως «φάλαινες-δολοφόνοι».

«Υπήρχαν δύο μικρότερες και μία μεγαλύτερη όρκα», δήλωσε στο περιοδικό Yacht ο κυβερνήτης του σκάφους Werner Schaufelberger. «Οι μικρότερες χτυπούσαν το πηδάλιο, ενώ η μεγάλη έπαιρνε φόρα και χτυπούσε με δύναμη το πλαϊνό μέρος του σκάφους. Οι δύο μικρές όρκες παρατήρησαν την τεχνική της μεγαλύτερης και στη συνέχεια μιμήθηκαν τη συμπεριφορά της», πρόσθεσε ο Schaufelberger.

Χαρακτηριστικό είναι, δε, το γεγονός ότι δύο μέρες πριν την επίθεση στο εν λόγω σκάφος (4 Μαΐου 2023) μια αγέλη από έξι όρκες φάλαινες επιτέθηκε σε ένα άλλο ιστιοφόρο που και αυτό έπλεε στο στενό.

Η μητέρα όρκα έδειχνε να μαθαίνει στο μικρό της πώς να ορμάει στο πηδάλιο.

Μάλιστα, τέτοιες αναφορές για επιθέσεις έχουν ξεκινήσει από το Μάιο του 2020.

«Δεν ισχυριζόμαστε πως οι όρκες δασκαλεύουν τα μικρά τους, αν και η συμπεριφορά τους έχει επεκταθεί στα μικρά κάθετα, απλά με τη μίμηση και αργότερα οριζόντια μεταξύ τους, επειδή το θεωρούν ως κάτι σημαντικό στις ζωές τους. Είναι εκπληκτικά περίεργα και παιχνιδιάρικα ζώα και έτσι αυτό μπορεί να είναι περισσότερο παιχνίδι παρά μία επιθετική ενέργεια», δήλωσε ο Αλφρέδο Λοπέζ Φερνάντεζ, βιολόγος στο Πανεπιστήμιο Aveiro της Πορτογαλίας και εκπρόσωπος της Ομάδας Εργασίας για τις φάλαινες του Ατλαντικού.

(με πληροφορίες από newsbomb. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί