• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αιχμηρή ανάρτηση Στάνκογλου με φόντο τις καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου: «Η υποκριτική περιλαμβάνει μια ευρεία γκάμα δεξιοτήτων»

Αιχμηρή ανάρτηση Στάνκογλου με φόντο τις καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου: «Η υποκριτική περιλαμβάνει μια ευρεία γκάμα δεξιοτήτων»

Για τα όσα συγκλονιστικά συμβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες στο χώρο του θεάτρου τοποθετήθηκε ο Γιάννης Στάνκογλου με ανάρτησή του στα social media.

O γνωστός ηθοποιός προέβη σε αιχμηρά σχόλια τόσο μετά τις δηλώσεις της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, την αντίδραση του Δημήτρη Λιγνάδη όσο και στις δηλώσεις του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη στο MEGA.

«Η υποκριτική περιλαμβάνει μια ευρεία γκάμα δεξιοτήτων, συμπεριλαμβανομένων της αρκετά ανεπτυγμένης φαντασίας, της συναισθηματικής ευχέρειας, της έκφρασης του σώματος, της καθαρότητας του λόγου και της δυνατότητας ερμηνείας του δράματος. Η υποκριτική απαιτεί επίσης την ικανότητα του ηθοποιού να χρησιμοποιεί διαλέκτους, τόνους, αυτοσχεδιασμό, παρατήρηση και εξομοίωση καθώς και μιμητισμό. Ηθοποιοί εκπαιδεύονται εκτεταμένα σε εξειδικευμένα προγράμματα ή σε σχολές για να αναπτύξουν αυτές τις δεξιότητες.

Η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών ηθοποιών έχει λάβει μια μεγάλης διάρκειας εκπαίδευση. Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες ηθοποιοί έχουν συχνά αρκετούς δασκάλους και καθηγητές προκειμένου να λάβουν ένα πλήρες φάσμα εκπαίδευσης, η οποία περιλαμβάνει το τραγούδι, την σκηνική παρουσία, τις τεχνικές ακρόασης και την δράση μπροστά στην κάμερα».

Στο κλείσιμο της ανάρτησής του, ο Γιάννης Στάνκογλου αναρωτήθηκε με νόημα: «Λέτε να τα είχε όλα αυτά;;;;….».

(protothema)