Αδιανόητο: Ντελιβεράς στο Περού έκρυβε στο σάκο του μούμια πολλών αιώνων – Της είχε δώσει και… παρατσούκλι

Ντελιβεράς στο Περού έκρυβε στο σάκο του μούμια πολλών αιώνωνΝτελιβεράς στο Περού έκρυβε στο σάκο του μούμια πολλών αιώνωνΗ αστυνομία στο Περού έκανε μια αναπάντεχη ανακάλυψη όταν έψαξε έναν διανομέα που έπεσε στην αντίληψή της επειδή συμπεριφερόταν σαν μεθυσμένος σε έναν αρχαίο αρχαιολογικό χώρο στο Puno.

Μέσα στον ψυκτικό του σάκο υπήρχε μια αρχαία μούμια, σύμφωνα με το BBC. Ο άνδρας είπε ότι μοιραζόταν το δωμάτιό του με τη μούμια και τη θεωρούσε «ένα είδος πνευματικής φίλης». Είχε βάλει τα λείψανα στην τσάντα για να τα επιδείξει στους φίλους του, είπε.

Εξήγησε ότι κρατούσε τη «Χουανίτα», όπως είχε δώσει το παρατσούκλι στη μούμια, σε ένα κουτί στο δωμάτιό του, δίπλα στην τηλεόραση. Πρόσθεσε ότι ανήκε στον πατέρα του, χωρίς να διευκρινίσει πώς είχε περιέλθει στην κατοχή του πατέρα του.

Οι ειδικοί δήλωσαν ότι το πτώμα ήταν ηλικίας 600 έως 800 ετών και ότι επρόκειτο για πτώμα ενήλικου άνδρα και όχι γυναίκας, όπως είχε υποθέσει ο άνδρας που ανακαλύφθηκε μαζί του. Ο μουμιοποιημένος άνδρας εκτιμάται ότι ήταν άνω των 45 ετών και είχε ύψος 1,51 μέτρα.

Η μούμια ήταν τυλιγμένη με επιδέσμους σε εμβρυϊκή στάση, κάτι που είναι χαρακτηριστικό πολλών προϊσπανικών ταφών στην περιοχή.

scr

Η μουμιοποίηση εφαρμοζόταν από διάφορους πολιτισμούς στο Περού πριν από την άφιξη των Ισπανών κονκισταδόρων. Ορισμένες μούμιες θάβονταν, ενώ άλλες αναδεικνύονταν και επιδεικνύονταν κατά τη διάρκεια σημαντικών εορτασμών.

Η αστυνομία κατέσχεσε τη μούμια που μετέφερε ο ψυκτικός σάκος και την παρέδωσε στο υπουργείο Πολιτισμού του Περού, το οποίο φροντίζει για την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας.

Ο άνδρας που τη μετέφερε και οι δύο φίλοι του, ηλικίας 23 έως 26 ετών, συνελήφθησαν και ερευνώνται για πιθανά εγκλήματα κατά της πολιτιστικής κληρονομιάς του Περού.

(ethnos. gr / pixabay)

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί