90χρονη δεν είχε λείψει ποτέ από την εργασία της – Σταμάτησε να δουλεύει μετά από 74 χρόνια στο ίδιο κατάστημα!

Ο διευθυντής της δηλώνει ότι δεν είχε δηλώσει ποτέ ασθένεια και ότι δεν είχε χάσει ούτε μια μέρα δουλειάς

Αυτή η συνταξιοδότηση μάλλον… άργησε λιγάκι. Η Melba Mebane, μια 90χρονη γυναίκα από το Τέξας, αποφάσισε να αποχωρήσει από τη δουλειά της στο πολυκατάστημα Dillard’s, αφού εργαζόταν εκεί για 74 χρόνια!

Η αφοσιωμένη υπάλληλος ξεκίνησε για πρώτη φορά ως «κορίτσι του ασανσέρ» του Dillards στο Tyler του Τέξας το 1949 – όταν ήταν μόλις 17 ετών – προτού προαχθεί στο τμήμα καλλυντικών.

«Ακόμα και με τις εποχές να αλλάζουν, από εκεί που ξεκίνησε μέχρι εκεί που βρισκόμαστε τώρα στον σύγχρονο κόσμο, οι αξίες της και όλα όσα πίστευε εξακολουθούν να ισχύουν», δήλωσε ο διευθυντής του καταστήματος Dillard’s, James Saenz στο Fox News.

Η Mebane έγινε βασικό μέλος του καταστήματος λιανικής πώλησης, εμφανιζόταν πάντα στη δουλειά της με χαμόγελο και επηρέαζε θετικά όλους όσους έμπαιναν μέσα. Ο Saenz ισχυρίστηκε μάλιστα ότι δεν δήλωσε ποτέ ασθένεια και δεν έχασε ούτε μια μέρα δουλειάς.

«Η Melba δίνει τον τόνο για τα πάντα, για κάθε προσδοκία, για κάθε ποιότητα εξυπηρέτησης πελατών που αναζητούμε σε μια πολυτελή εμπειρία», δήλωσε ο πρώην διευθυντής της ο οποίος τη θαύμαζε.

Καθώς μεγάλωνε, δεν ξέφευγε ποτέ από τη ρουτίνα της να είναι στην ώρα της στη δουλειά. Ο Τerry Mebane, ο γιος της συνταξιούχου πλέον, δήλωσε πως «το κατάστημα άνοιγε στις 10 και ήθελε τη θέση της στο πάρκινγκ, οπότε πήγαινε πάντοτε εκεί μεταξύ 9 και 9:15».

Έκανε μικρά διαλείμματα για μεσημεριανό «επειδή ήξερε ότι οι άνθρωποι συχνά έπαιρναν άδεια κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού τους για να έρθουν στο εμπορικό κέντρο για να αγοράσουν αυτό που επρόκειτο να αγοράσουν, και δεν ήθελε να χάσει την ευκαιρία», όπως είπε ο γιος της.

Ακόμη και στα 70 και 80 της χρόνια, η Mebane συνέχισε να εργάζεται 40 ώρες την εβδομάδα. Ενώ ορισμένοι από τους συναδέλφους της στη δουλειά έβλεπαν τη δουλειά απλώς ως «μια επιταγή πληρωμής», η Mebane τους ενθάρρυνε να τη βλέπουν ως κάτι περισσότερο. Έβρισκε χαρά στη δουλειά της, εμπνέοντας τους άλλους και διαπρέποντας στις πωλήσεις του τμήματος.

«Τους αγαπούσα όλους εκεί και μου άρεσε να πηγαίνω στη δουλειά», δήλωσε η Mebane στον τηλεοπτικό σταθμό KLTV7 του Τέξας.

«Μπορείτε να φανταστείτε πόσους ανθρώπους εκπαίδευσε και δίδαξε για να φιλοδοξούν να γίνουν περισσότερα;» είπε ο Saenz.

Ωστόσο, άρχισε να αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα υγείας και αναγκάστηκε να αποχαιρετήσει το μέρος όπου εργαζόταν για επτά δεκαετίες.

Πάντως, η αφοσίωσή της στην εταιρεία δεν πέρασε απαρατήρητη. Τα Dillard’s διοργάνωσαν ένα πάρτι συνταξιοδότησης όπου τίμησαν τη Mebane με το βραβείο «Beyond Excellence», με μια πλακέτα με την οποία την τίμησαν για τις «δεκαετίες υπηρεσίας της πέρα από τις προσδοκίες» μέσα στο κατάστημα.

(με πληροφορίες από newsbeast. gr / scr)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί