6 Συμβουλές για ένα γραφείο στο σπίτι σας

Για κάποιους που έχουν τη δυνατότητα να αποφύγουν τη μετακίνηση στο γραφείο είναι ένα σημαντικό προνόμιο.


Για να παρακάμψετε την ετοιμασία και το χάσιμο χρόνου το πρωί μπορείτε να κερδίσετε επιπλέον λίγες ώρες στο σπίτι με την οικογένειά σας και να μετατρέψετε την εργασία σε χαρά και ικανοποίηση.
• Με την τεχνολογία του σήμερα, εφ ‘όσον έχετε σύνδεση WiFi,  μπορείτε να εργαστείτε από οπουδήποτε ανά πάσα στιγμή.
• Οι επιπλέον ώρες που κερδίσατε από τις μη μετακινήσεις μπορούν να γίνουν ώρες για το γυμναστήριο, τον ύπνο, και την οικογένειά σας. Οι δραστηριότητες αυτές έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν το άγχος.
Η  αισθητική του προσωπικού σας χώρου θα πρέπει να συνδυάζεται με το υπόλοιπο στύλ του σπιτιού σας για να γίνει ακόμη πιο λειτουργικό.
• Δεν χρειάζεστε μεγάλο χώρο.
Δεν πρέπει να αισθάνεστε ότι το γραφείο στο σπίτι θα πρέπει να καταλαμβάνει πολύ χώρο. Ένας μικρός ανακαινισμένος χώρος εργασίας είναι το μόνο που απαιτείται.
Βεβαιωθείτε ότι η τοποθέτηση του υπολογιστή σας δεν προσελκύει έντονο φως και υπάρχουν υποδοχές για βύσματα και πρίζες, όπως επίσης θα χρειαστείτε αποθηκευτικούς χώρους για τα αρχεία. Εξετάστε αν μπορείτε την οργάνωση των πραγμάτων που σας περιστοιχίζουν και οργανώστε το χώρο αναλόγως. Εάν χρειάζεστε εκτυπωτή, τότε θα πρέπει να είναι να είναι σε μια θέση προσιτή χωρίς να ενοχλεί στην εργασία σας.

• Μην δίνετε στον εαυτό σας ένα μπουντρούμι.
Μπορεί να μην είστε ενθουσιασμένος με την ιδέα ενός γραφείου εργασίας τόσο κοντά στο ζεστό κρεβάτι σας κάθε πρωί, αλλά μην δίνετε στον εαυτό σας την πιο σκοτεινή γωνιά του σπιτιού σας. Το φυσικό φως είναι ζωτικής σημασίας για τη συγκέντρωση και την εγρήγορση.
Το ίδιο συμβαίνει, όταν τοποθετήσετε το γραφείο μπροστά από το παράθυρο. Μπορεί να είναι πολύ έντονο το φώς, γι’αυτό αν είναι δυνατόν, τοποθετήστε το γραφείο σας κάθετα .
• Επενδύστε σε ένα καλό φωτισμό.
Το φυσικό φως είναι σημαντικό, αλλά ένα καλό τεχνητό φως στο γραφείο είναι ακόμη πιο απαραίτητο. Θα σταματήσει την καταπόνηση των ματιών, και θα διατηρήσει την εστίαση στο έργο σας. Χρησιμοποιήστε ειδικά φώτα κάτω από τα ράφια του τοίχου για να μην τυφλώνεστε. Είναι επίσης λειτουργικά και για μεγαλύτερους χώρους γραφείων.
• Κρατήστε την ακαταστασία μακριά από το γραφείο σας.
Ένας βασικός κανόνας για το γραφείο στο σπίτι σας, είναι να το κρατήσετε τακτοποιημένο και καθαρό. Σε αντίθεση με την κατάσταση του γραφείου στη δουλειά σας, μπορείτε να αφήνετε προσωπικά σας είδη, αλλά και σημειώσεις για να σας υπενθυμίζουν τις επόμενες κινήσεις. Αυτό δεν σας εμπποδιζει να είναι προσβάσιμα, καθαρά, και στο σωστό μέρος. Χρησιμοποιήστε ένα πίνακα, και ράφια για να κρατήσετε τα πράγματά σας μακριά από την επιφάνεια του γραφείου. Αποθηκεύστε τα μικρά αντικείμενα σε κουτιά, και τοποθετείστε κοντά σας μόνο αυτά που σας είναι άμεσα απαραίτητα.
• Προσθέστε λίγο πράσινο.
Έναι ιδιαίτερα σημαντικό να βάλετε το γραφείο σας κοντά σε παράθυρο. Τα μικρά γλαστράκια με λουλούδια θα φέρουν ζωή στο χώρο σας, κι έτσι δεν θα είναι όλα χαρτικά και γραφική ύλη.  Επίσης θα σας προσφέρουν μια εξαιρετική δικαιολογία για να περπατήσετε μέχρι την κουζίνα για να τα ποτίσετε.  Όλοι χρειάζονται τον περίεργο λόγο για να αποσπάσουν την προσοχή τους.

• Μην κάνετε τη ζωή σας δύσκολη στο χώρο εργασίας.
Ο κλασικός κανόνας είναι να μην μπερδεύετε τη δουλειά με την ευχαρίστηση. Αυτό  ισχύει και για το γραφείο στο σπίτι. Προσπαθήστε στο σπίτι να έχετε στην προσωπική σας ζωή σε τάξη, όπως και στο χώρο εργασία σας. Κρατήστε τους λογαριασμούς και τα προσωπικά αρχεία σας, ξεχωριστά από το αντικείμενο
εργασίας σας για να ολοκληρώνετε απερίσπαστοι τη δουλειά σας μέσα στα πλαίσια της προθεσμίας σας.
Είναι σημαντικό για την ψυχική σας υγεία να μην συγκρούονται αυτά τα δύο, αλλιώς θα καταλήξετε μισώντας τον χώρο που δημιουργήσατε.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu