• Αρχική
  • LIFE
  • 6 πράγματα που υπάρχουν μόνο στο Ντουμπάι

6 πράγματα που υπάρχουν μόνο στο Ντουμπάι

Σε μια πόλη όπου ο πολιτισμός της Ανατολής και της Δύσης αναμιγνύονται,

το Ντουμπάι μοιάζει με έναν δικό του μοναδικό και ξεχωριστό κόσμο. Οι περισσότεροι ίσως να μην έχουν τη δυνατότητα να το επισκεφτούν, οπότε σε αυτή τη λίστα θα δούμε έξι πράγματα που μπορούν να βρεθούν μόνο εκεί.

Μεγάλες Γάτες για Κατοικίδια

Στο Ντουμπάι, κατοικίδια όπως τα τσιτάχ, τα λιοντάρια, οι τίγρεις, οι λεοπαρδάλεις και οι ιαγουάροι, θεωρούνται σύμβολα κύρους. Τα ζώα αυτά είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο στους δρόμους του Ντουμπάι, παρά το γεγονός ότι είναι παράνομο το να έχεις ή το να μεταφέρεις ένα άγριο ζώο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Τις περισσότερες φορές, οι ιδιοκτήτες απλά τη γλυτώνουν με μια προειδοποίηση, αν και η κυβέρνηση προσπαθεί να βάλει τέλος σε αυτό το φαινόμενο.

Υποβρύχιες Σουίτες

Στο ξενοδοχείο Atlantis, The Palm υπάρχουν δύο δωμάτια που βρίσκονται κάτω από το νερό, έχοντας τα εύστοχα ονόματα «Poseidon» και «Neptune». Τα παράθυρα δείχνουν μέσα σε ένα τεράστιο ενυδρείο, στο οποίο υπάρχουν 65.000 διαφορετικά είδη θαλάσσιας ζωής, και η τιμή διαμονής είναι $8.200 ανά βραδιά. Στην τιμή περιλαμβάνεται επίσης, ένας προσωπικός μπάτλερ και ένα σαπούνι με νιφάδες χρυσού 24 καρατίων.

Τεχνητά Νησιά

Ο πρίγκιπας του Ντουμπάι είχε την ιδέα να χρησιμοποιηθεί άμμος από τον πυθμένα του Περσικού Κόλπου, για να δημιουργηθούν τεχνητά νησιά, όπου θα χτίζονταν αργότερα διάφορα περίφημα κτίρια, όπως το Burg al Arab, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πολυτερέστερα ξενοδοχεία του κόσμου. Όπως φαίνεται και στην εικόνα, κάποια νησιά έχουν σχεδιαστεί για να μοιάζουν με φοίνικες ή τον παγκόσμιο χάρτη.

Ταράτσα-Ελικοδρόμιο-Γήπεδο του τένις

Μιλώντας για το Burj al Arab, να πούμε πως στην κορυφή του, σε ύψος μεγαλύτερο από 200 μέτρα, υπάρχει ένα ελικοδρόμιο στο οποίο είχε δημιουργηθεί ένα προσωρινό γήπεδο τένις, που στήθηκε για διαφημιστικούς σκοπούς, και στο οποίο έδωσαν έναν φιλικό αγώνα οι πασίγνωστοι τενίστες Αντρέ Αγκάσι και Ρότζερ Φέντερερ. Να σημειωθεί πως το γήπεδο ήταν απόλυτα ανοιχτό με δίχτυα ασφαλείας γύρω από τις άκρες. Πάνω στο ίδιο ελικοδρόμιο, για διαφημιστικούς σκοπούς, ο Τάιγκερ Γούντς χτυπούσε μπάλες του γκολφ και ο πρώην πιλότος της F1, Ντέιβιντ Κούλθαρντ, έκανε drift με μονοθέσιο.

Χειμώνας στο Ντουμπάι

Στο Εμπορικό Κέντρο των Εμιράτων, που έχει το δικό του σταθμό μετρό, υπάρχει ένας ειδικός χώρος για τους λάτρεις του χειμώνα. Τόνοι τεχνητού χιονιού μεταφέρθηκαν το 2005 σε μια τεράστια κλειστή αίθουσα, όπου υπάρχουν πίστες για πατινάζ, καφετέριες, μια τεχνητή πλαγιά για σκι και ακόμα και ένα τελεφερίκ για να μεταφέρει τους επισκέπτες. Γίνονται μαθήματα σκι για αρχάριους και μερικές φορές μέσα στη μέρα, οι υπεύθυνοι αφήνουν πιγκουίνους να κάνουν βόλτες ανάμεσα στον κόσμο.

Burg Khalifa

Το υψηλότερο κτίριο στον κόσμο, με ύψος 828 μέτρα, είναι ίσως το σήμα κατατεθέν της πόλης του Ντουμπάι. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 2004 και ολοκληρώθηκε το 2009, ενώ τα εγκαίνιά του πραγματοποιήθηκαν στις αρχές του 2010. Το κόστος κατασκευής έφτασε τα 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Εκτός όμως, από το ρεκόρ του υψηλότερου κτιρίου, το Burj Khalifa κατέχει και τα ρεκόρ του κτιρίου με τους περισσότερους ορόφους (160) και του γρηγορότερου ασανσέρ (63 χλμ/ώρα).

Mr. Fantastic

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu