• Αρχική
  • LIFE
  • 5 τρικ που κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη στο σπίτι

5 τρικ που κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη στο σπίτι

Κάθε μέρα χρησιμοποιούμε εκατοντάδες προϊόντα για διαφορετικούς σκοπούς, και ποτέ δεν συνειδητοποιούμε ότι μερικές φορές έχουμε πετάξει πράγματα, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για διάφορους άλλους σκοπούς.

Χρησιμοποιώντας ένα προϊόν για κάτι άλλο εκτός από τον αρχικό σκοπό του, μας δίνει την ικανοποίηση, ότι άξιζε διπλά. Σήμερα, στην εποχή του διαδικτύου, χιλιάδες άνθρωποι μοιράζονται ιδέες και πολλαπλές χρήσεις αντικειμένων.
Μερικές ιδέες πολλές φορές μας λύνουν τα χέρια, και φτιάχνουν την ηέρα μας.
1. Χρησιμοποιώντας το καπάκι ενός μπουκαλιού σφραγίζετε συσκευασίες –

Αν κόψετε το πάνω μέρος του ενός μπουκαλιού, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να σφραγίσετε ένα πακέτο. Πάρτε ένα πακέτο τσιπς, ρύζι, ή αλεύρι για παράδειγμα. Μπορείτε να προσαρμόσετε το πλαστικό μέσα απο το άνοιγμα, και να το σφραγίσετε με το καπάκι της φιάλης. Εμποδίζει τον αέρα να μπεί μέσα στη συσκευασία του πακέτου, και διατηρείται φρέσκο.
2. Τοποθετήστε εφημερίδες στο κάτω μέρος του σκουπιδοτενεκέ σας

Όταν βάζετε εφημερίδες στον κάδο σκουπιδιών σας, μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο μιας ανεπιθύμητης διαρροής. Το υγρό περιεχόμενο των σκουπιδιών σας αποροφάται απο το χαρτί, και αποφεύγει την διαροή υγρών έξω από την τσάντα, όπως επίσης να σκιστεί η σακούλα απο σπασμένα γυαλικά.
Επίσης με την τοποθέτηση διπλωμένου χαρτιού στο κάτω μέρος, ο σάκος σκουπιδιών διατηρεί ένα σχήμα εύκολο στη χρήση. Η τσάντα θα έχει πάντα το χαρτί ως βάση του και δεν θα βυθιστεί στον πυθμένα του κάδου σας.
3. Χρησιμοποιήστε ένα μεταλικό σπιράλ απο στυλό στα καλώδια

Υπάρχει πάντα πρόβλημα με τα καλώδια του φορτιστή, ή οποιοδήποτε άλλο καλώδιο στη σύνδεσή του. Είναι ευαίσθητα, εύθραυστα, και άν κοπεί δεν μπορεί να διορθωθεί. Ανοίξτε ένα στυλό και εφαρμόστε το μεταλικό σπιράλ στη βάση του καλωδίου περνώντας το γύρω του απο το καλώδιο. Το κρατά άθικτο χωρίς να λυγίζει με κίνδυνο να σπάσει. Εμποδίζει το καλώδιο να τεντωθεί και αυξάνει τη διάρκεια ζωής του.
4. Ενισχύστε περισσότερο τον ήχο του κινητού σας

Το πρωινό ξύπνημα είναι ένα πρόβλημα. Ειδικά αν το τηλέφωνό σας δεν έχει αρκετά δυνατό ήχο. Τοποθετήστε το κινητό σας τηλέφωνο σε ένα ποτήρι, με το ηχείο να ακουμπάει στο κάτω μέρος του γυαλιού. Ο ήχος θα κάνει αντανάκλαση στο γυαλί και ο ήχος θα γίνει ισχυρότερος. Βεβαιωθείτε ότι το ποτήρι είναι μακριά από εσάς, και θα πρέπει να σηκωθείτε απο το κρεβάτι για να το απενεργοποιήσετε.
5. Καθαριότητα του μπλέντερ

Η συσκευή αυτή είναι ο καλύτερος φίλος μιας νοικοκυράς. Φροντίστε την με τον ίδιο τρόπο που σας φροντίζει.
Αν δεν μπορείτε να καθαρίσετε τα δύσκολα σημεία πίσω από τις λεπίδες του μπλέντερ, ρίξτε μέσα λίγο απορυπαντικό πιάτων και νερό, βάλτε το στη μπρίζα να πάρει δύο στροφές και μετά ξεπλύνετε. Το μπλέντερ θα λάμψει και πάλι.
Κυκλοφορούν πολλά περισσότερα τρίκ που μπορούν να σας βοηθήσουν στη λύση πολλών καθημερινών προβλημάτων. Μη διαμαρτύρεστε, όταν η απάντηση είναι ακριβώς μπροστά σας.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu