5 συνήθειες των υπερ-πλουσίων

Συχνά σκεφτόμαστε τους πλουσίους ως επιδεικτικούς καταναλωτές, με παλάτια για σπίτια, ακριβά και γρήγορα αυτοκίνητα, ρούχα σχεδιαστών, κι ένα τζετ.

Είναι πετυχημένοι, πειθαρχημένοι άνθρωποι που εργάζονται σκληρά και έχουν περισσότερες ευκαιρίες από ό,τι το μέσο άτομο. Αν και τα χρήματα δεν είναι πάντα ένα μέτρο της επιτυχίας, δεν μπορείτε να αρνηθείτε ότι όσοι έχουν συγκεντρώσει δισεκατομμύρια έχουν βιώσει μεγάλες επιτυχίες στη ζωή και την καριέρα τους.
Έχουν δραστηριοποιηθεί καλύτερα στην επίτευξη των στόχων τους. Ζουν με πιο υγιεινό τρόπο ζωής και έμαθαν να διαχειρίζονται το άγχος καλύτερα από τους άλλους ανθρώπους, και η επιρροή τους κυκλοφορεί σε ένα εντελώς άλλο παράλληλο σύμπαν.
Οι πραγματικά πλούσιοι ξέρουν πώς να χρησιμοποιήσουν τα χρήματά τους, και αυτό δεν έχει τίποτα να κάνει με τις χλιδάτες αγορές.
Στην πραγματικότητα, τα εκατομμύρια τους, πολλές φορές ήρθαν, γαιτί ήταν στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή. Ο δυναμικός τρόπος ζωή τους όμως έχει πολλά κοινά με τους κοινούς θνητούς,όπως το ότι είναι ολιγαρκής. Οι περισσότεροι έχουν πάρει τη συνήθεια της αποταμίευσης από πολύ νωρίς, χωρίς να ξοδεύουν περισσότερα από ένα απλό πλούσιο.
1. Δεν συμπεριφέρονται σαν πλούσιοι

Ζούν ανάμεσά μας. Είναι λιτοί, και αποθηκεύουν περισσότερα από όσα ξοδεύουν.
Οι ιδέες τους μπορεί να μην έχουν πολλές φορές υποστήριξη, αλλά απαιτούν μεγάλο ρίσκο, με τεράστιες ανταμοιβές. Μπορεί οι άλλοι να μην το καταλαβαίνουν αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν λάθος. Οι δισεκατομμυριούχοι είναι άνθρωποι, με συνήθειες που μπορεί να σας εκπλήξουν. Δεν βρίσκονται συνήθως σε γεύματα και πάρτι με χαβιάρι και έκλυτη ζωή, αλλά σε ένα πειθαρχημένο προγραμματισμένο κόσμο, στην αγκαλιά της πολυτέλειας.
2. Αναβάλλουν την προσωπική τους ικανοποίηση

Πολλοί από εμάς έχουμε μια συναισθηματική σχέση με τα οικονομικά μας, και αυτό σημαίνει ότι θέλουμε να αγοράσουμε αυτά που θεωρούμε απαραίτητα για εμάς, και για τα παιδιά μας. Η στιγμιαία ικανοποίηση, και το «θέλω» δεν είναι το κλειδί για την οικονομική μας ευημερία. Αν μη τι άλλο, είναι μια συντόμευση για ένα χρέος.
Αν κάνετε μια λίστα και ορίσετε συγκεκριμένες προσδοκίες με ανάλογες οικονομικές δυνατότητες, τότε θα είστε σε θέση να μετρήσετε και την πρόοδό σας. Μια συμβουλή για να επιτύχετε αυτό που θέλετε, είναι να μείνετε συγκεντρωμένοι σε αυτό που πρέπει να γίνει, και δεν αποσπάσετε την προσοχή σας από νέες αγορές ή συναρπαστικές προσφορές.
3. Δεν βασίζονται στο μισθό τους.
Τα χρήματά τους δεν στηρίχθηκαν μόνο στην κληρονομιά, και στο μισθό τους. Μια έρευνα διαπίστωσε ότι σχεδόν το 70% των ιδιόκτητων ακινήτων τους αξίζει πολύ περισσότερο από τις αποταμιεύσεις και τις επενδύσεις τους.
Φυσικά δεν χρειάστηκε να αγοράσουν μια ακίνητη περιουσία για να εξασφαλίσουν το μέλλον τους. Οι επενδύσεις τους συνήθως γίνονται σε όλους τους τομείς. Έχουν τα στερεότυπα ενός δισεκατομμυριούχου, αλλά στην πραγματικότητα ζουν πολύ λιτά. Τους αρέσουν τα ακριβά αυτοκίνητα, και όλα τα καινούρια παιχνίδια, αλλά είναι ειδήμονες στο να κάνουν χρήματα, και να τα κρατούν. Αυτό σημαίνει ότι πολλές φορές ζουν στο γραφίο τους δουλεύοντας, για να διατηρήσουν τον πλούτο τους.
3. Το κάνουν για τον εαυτό τους.
Το στερεότυπο των υπερπλουσίων του Χόλιγουντ, μας δίνει την εικόνα ότι οι δισεκατομμυριούχοι δεν κάνουν τίποτα μόνοι τους. Σκεφτόμαστε ότι έχουν περιπατητές σκυλιών, οικιακούς βοηθούς, στυλίστες, κηπουρούς, σέφ, δικηγόρους οικονομολόγους, και οδηγούς που αναμβάνουν τη φροντίδα της μονότονης καθημερινής τους ζωής.
Σε αντίθεση με αυτήν την εικόνα, πολλοί δισεκατομμυριούχοι συχνά κάνουν ακριβώς το αντίθετο. Ο πρόεδρος της Dish Network, Charlie Ergen, που η αξία της περιουσίας του ανέρχεται περίπου στα $ 16.3 δισεκατομμύρια, εξακολουθεί να φτιάχνει τα δικά γεύματα κάθε μέρα. Ο ίδιος δήλωσε στους Financial Times ότι προτιμά ένα σάντουιτς και ένα Gatorade.
Είναι αλήθεια ότι στο περιβάλλον τους, συχνά έχουν άτομα που τους υποστηρίζουν καθώς δεν μπορούν να κάνουν τα πάντα μόνοι τους. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ανίσχυροι και οκνηροί , κυρίως όταν πρόκειται να κάνουν τα ίδια καθημερινά πράγματα που κάνουν όλοι.
4. Αποτυγχάνουν σε τακτική βάση.
Δείξτε μου έναν δισεκατομμυριούχο που έχει πετύχει σε όλα όσα έχει δοκιμάσει να κάνει.
Ο καθένας έχει τις αποτυχίες και τις επιτυχίες του. Συχνά αποτυγχάνουν σε επική κλίμακα, χάρη στο τεράστιο μέγεθος των επενδύσεων όπου και αν εμπλέκονται. Ξέρουν όμως ότι η αποτυχία είναι μόνο μια σύγκρουση με το δρόμο μιας μεγαλύτερης επιτυχίας.
Η περιουσία του 97-χρονου μεγιστάνα ξενοδοχείων Kirk Kerkorian, ανέρχεται στα 4,4 δις $. Κατά τη διάρκεια της μακράς σταδιοδρομίας του, έχασε πολλά εκατομμύρια αρκετές φορές. Είναι γνωστός για τη διαμόρφωση του Λας Βέγκας, και τη θυελλώδη σχέση του με τη βιομηχανία αυτοκινήτων. Είχε μαζικές απώλειες στο χρηματιστήριο του Ford κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2008. Παρόλα αυτά, συνέχισε να παίρνει ρίσκα μέχρι σήμερα.
Οι δισεκατομμυριούχοι ξέρουν ότι η αποτυχία είναι μέσα στο παιχνίδι, αλλά γίνονται πιο έμπειροι.
5. Μπορούν να φροντίζουν καλύτερα τον εαυτό τους.
Αν είχατε απεριόριστο εισόδημα, θα μπορούσατε να φάτε ό,τι θέλετε! Και πάλι, υπάρχει ένα στερεότυπο ότι μπορεί να είναι λαίμαργοι ή να συμμετέχουν σε πολυτελή, πλούσια γεύματα που οι υπόλοιποι μπορούν μόνο να ονειρεύονται.
Σίγουρα, μπορούν να αντέξουν οικονομικά ό, τι θέλουν, αλλά όπως επισημαίνει ο συγγραφέας best-seller Tom Corley, το 70% των πλουσίων καταναλώνουν λιγότερο από 300 θερμίδες πρόχειρου φαγητού την ημέρα, σε σύγκριση με το 3% των λιγότερο πλουσίων ανθρώπων, και γυμνάζονται τουλάχιστον τέσσερις ημέρες την εβδομάδα
Ο David Murdock, ο πρόεδρος της Dole Foods, δήλωσε πρόσφατα στη Forbes ότι αναμένει να ζήσει μέχρι 125 (τώρα είναι 90 ), χάρη στην διατροφή του και υγιεινό τρόπο ζωής. Είναι χορτοφάγος από 60 του χρόνια, και πιο δραστήριος από πολλούς ανθρώπους με τα μισά του χρόνια. Είναι υπέρμαχος της καθημερινής σωματικής άσκησης, πηγαίνει βόλτες με άλογα, κάνει πρακτική γιόγκα, και προπόνηση με βάρη.
Οι συνήθειές τους μπορεί να είναι σχεδόν ίδιες με τις δικές σας, και έρχονται σε αντίθεση με οτιδήποτε θα περιμένατε. Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι αν κάποιος είναι δισεκατομμυριούχος η οικογένειά τους θα τα έχει όλα έτοιμα. Μάλλον το αντίθετο.
Ισχύει για αυτούς η νοοτροπία, «ο σώζων εαυτόν σωθήτω» και είναι ιδιαίτερα επικριτικοι στις σφήκες.
Είναι μια στάση ζωής, που τη δίνουν στα παιδιά τους λέγοντάς τους. «Όπως το έκανα μόνος μου, έτσι μπορείτε επίσης κι εσείς » .

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu