• Αρχική
  • Άρθρα
  • 23 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον μυστηριώδη θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα, που εγείρει ερωτηματικά μέχρι και σήμερα (Video)

23 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον μυστηριώδη θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα, που εγείρει ερωτηματικά μέχρι και σήμερα (Video)

Σε ηλικία 36 ετών

Είκοσι τρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την 31η Αυγούστου 1997, την ημέρα που η πριγκίπισσα Νταϊάνα άφηνε την τελευταία της πνοή στη γέφυρα Ντ’ Αλμά του Παρισιού, κυνηγημένη από δεκάδες παπαράτσι, σε ηλικία 36 ετών.

Τα ξημερώματα της 30ης προς 31η Αυγούστου η Νταϊάνα και ο αγαπημένος της Ντόντι Αλ Φαγιέντ διανυκτέρευσαν στο Παρίσι στο ξενοδοχείο Κάρλτον Ριτς, με σκοπό την επόμενη ημέρα να πάρουν το αεροπλάνο της επιστροφής για το Λονδίνο.

Η βόλτα που έκαναν στο νυχτερινό Παρίσι ήταν μοιραία.Η πολυτελής λιμουζίνα στην οποία βρισκόντουσαν συγκρούστηκε στον τοίχο σήραγγας στο τούνελ στην προσπάθεια τους να ξεφύγουν από φωτορεπόρτερ. Ο οδηγός του οχήματος Ανρί Πολ όπως και ο Φαγιέντ πέθαναν ακαριαία.

Ο συνοδηγός Τρέβορ Ρις Τζόουνς, μέλος της προσωπικής ασφάλειας της οικογένειας Φαγιέτ, τραυματίστηκε ελαφρά. Η πριγκίπισσα Νταϊάνα τραυματίστηκε και όταν απεγκλωβίστηκε μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί προσπάθησαν να τη σώσουν αλλά πάθαινε απανωτά καρδιακά επεισόδια.

Η πριγκίπισσα έφυγε τελικά από τη ζωή στις 4 τα ξημερώματα. Η είδηση του θανάτου της βύθισε στο πένθος ολόκληρη τη Μεγάλη Βρετανία και παράλληλα δημιούργησε ερωτήματα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το δυστύχημα.


Με πληροφορίες από HuffPost/photo: video screenshot