2016 H χειρότερη χρονιά στην Ιστορία

Πολλοί λένε ότι το 2016 είναι μια ιδιαίτερα καταστροφική χρονιά, αλλά για ένα ιστορικό, δεν υπάρχει τίποτα καινούριο όσον αφορά τους ανθρώπους.

Εξακολουθούν να υπάρχουν οι πραγματικοί εξουσιαστές, που υπήρχαν πάντα. Αυτοί που αγωνίζονται για την μάταιη εξουσία σε αυτό τον πλανήτη, χρησιμοποιώντας άχρηστους ηγέτες, με αντιλαικούς νόμους και καταστροφικά αντιανθρώπινα συμφέροντα. Eίναι οι ίδιοι που συγκεντρώνουν και σήμερα, την ευρεία υποστήριξη, απο τον ανυποψίαστο λαό, φανατίζοντας, και διασπώντας τους ανθρώπους σε κόμματα, με τις όποιες πολιτικές τους ιδεολογίες,που δεν εφαρμόστηκαν ποτέ για το συμφέρον του λαού.Πάντα οδηγούσαν το πλήθος σε ανασφάλεια,πείνα, δυστυχία, και μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού.
1348


Η τρέχουσα πολιτική αναταραχή δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με το 1348, όταν ο Μαύρος Θάνατος πήρε τη σκυτάλη στον διαρκή πόλεμο των αδελφοτήτων.
Η ασθένεια εξαπλώθηκε γρήγορα κατά μήκος του Δρόμου του Μεταξιού και στη συνέχεια σε όλες τις εμπορικές διαδρομές που διασχίζουν τη Μεσόγειο. Σε διάστημα 18 μηνών, σκότωσε τουλάχιστον το ένα τρίτο του πληθυσμού της Ευρώπης. «Οι ελπίδες μας για το μέλλον έχει θαφτεί μαζί με τους φίλους μας», έγραψε ο μεγάλος Petrarch. Φαινόταν να έρχεται το τέλος του κόσμου.
Κάποιοι συνιστούσαν να αποφεύγεται η σαρκική επαφή με τις γυναίκες, ενώ άλλοι βάδιζαν ξυπόλητοι και μαστιγώνονταν για να εξιλεωθούν. Ένας συγγραφέας στη Δαμασκό κατέγραψε ότι η πανούκλα «κάθισε σαν βασιλιάς στο θρόνο και λικνίζονταν με την εξουσία σκοτώνοντας χιλιάδες κάθε μέρα». Τα σκυλιά έσκιζαν στα σώματα των νεκρών που έμεναν άταφα στους δρόμους. Η κόλαση πραγματικά είχε πρόσωπο στη Γη. Είναι σίγουρο ότι είναι πολύ προτιμότερο να είναι κάποιος ζωντανός το 2016 από ότι το 1348.
Αν υπάρχει κάποια παρηγοριά, παρεμπιπτόντως, βρίσκεται στο παράδοξο της ιστορίας. Ήταν η εποχή που προωθήθηκε μεγάλη μείωση των ανισοτήτων, υπήρξε μια έκρηξη δαπανών, καθώς και άνθηση των τεχνών. Η αλλαγή φρουράς των αδελφοτήτων έδωσε ένα αχνό φώς στην καταιγίδα.
72.000 π.Χ.
Υπάρχει μια πληθώρα απο εξαιρετικά άσχημα γεγονότα στην ιστορία του σύμπαντος, και μια απο τις χειρότερες χρονιές στην ιστορία της ανθρωπότητας θα μπορούσε πιθανότατα να είναι η χρονιά που οι άνθρωποι ήρθαν πιο κοντά στην εξαφάνιση (μέχρι στιγμής). Το 72.000 π.Χ.περίπου, μια τεράστια ηφαιστειακή υπερ-έκρηξη στο νησί της Σουμάτρα στην σημερινή Ινδονησία, διέλυσε τα πάντα. Στη θέση του βουνού που υπήρχε κάποτε τώρα βρίσκεται μια λίμνη. Η έκρηξη είχε δύναμη μεγέθους 1.500.000 βομβών της Χιροσίμα.Πέτρες και μάγμα πετάχτηκαν σε τεράστια μεγάλες αποστάσεις. Ένα στρώμα ηφαιστειακής τέφρας περίπου 15 εκατοστά, εγκαταστάθηκαν στην Ασία και ίχνη της βρέθηκαν στην Ανατολική Αφρική. Ο ουρανός σκοτείνιασε και η παγκόσμια θερμοκρασία έπεσε.
Η «μεγάλη νύχτα» κατέβηκε, με ένα πυρηνικό χειμώνα που ξεκίνησε εκείνη τη χρονιά και διήρκεσε για πολλά χρόνια. Οι πηγές τροφίμων εξαντλήθηκαν, και η εξέταση DNA έδειξε ότι ο ανθρώπινος πληθυσμός μειώθηκε στα 3.000 με 10.000 άτομα. Μια πολύ μικρή ομάδα επιζώντων, όχι μεγαλύτερη από μια μικρή πόλη, σε σχέση με τα 7 δισεκατομμύρια του σημερινού ανθρώπινου πληθυσμού της Γης.
1943
Στην παγκόσμια ιστορία οι πόλεμοι ξεχώριζαν για την βαρβαρότητα, και τα άγρια ένστικτα. Ο πόλεμος του 1943, ξεχώρισε σαν μια φοβερή χρονιά. Το Ολοκαύτωμα ήταν θανατηφόρο και οι φρικαλεότητες κυκλοφορούσαν διεθνώς, αλλά οι Σύμμαχοι δεν είχαν τότε «εξουσία» και πολιτική, στρατιωτική βούληση για διάσωση της Ευρώπης. Εκατοντάδες εκατομμύρια υπέφεραν σκοτώθηκαν, βασανίστηκαν, και ο παγκόσμιος πληθυσμός στιγματίστηκε με την καταθλιπτική διαπίστωση ότι είναι ικανός για τη μεγαλύτερη αγριότητα.
Ο Β ‘Παγκόσμιος Πόλεμος προκάλεσε επίσης αύξηση των εξαγωγικών τροφίμων από τη βρετανική Ινδία, για να τροφοδοτήσει τους Βρετανούς στρατιώτες και πολίτες, που επέφεραν λοιμό στην επαρχία της Βεγγάλης, όπου σκότωσε κατ’ εκτίμηση 3.000.000 άτομα.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη φυλετική βία μαινόταν σε ολόκληρη τη χώρα. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 1943 υπήρχαν πάνω από 240 αναφορές διαφυλετικών μαχών σε πόλεις και σε στρατιωτικές βάσεις, με ταραχές των Zoot Suit Riots, στο Λος Άντζελες και στο Χάρλεμ και το Ντιτρόιτ.
2003

Τον Φεβρουάριο του 2003, καθώς η κυβέρνηση Μπους και των συμμάχων, ετοιμαζόταν για πόλεμο, διαδηλωτές τάχθηκαν πρόθυμα, ενάντια στις κινητοποιήσεις και κατάκλυσαν τις πόλεις σε όλο τον κόσμο στη μεγαλύτερη παγκόσμια διαδήλωση ειρήνης στην παγκόσμια ιστορία. Στο Μανχάταν, πάνω από 100.000 διαδηλωτές από όλα τα κοινωνικά στρώματα, σταμάτησαν την κυκλοφορία στη μέση του δρόμου, και ενώθηκαν με ένα ακόμη μεγαλύτερο πλήθος κοντά στο κτίριο U.N. Πολλές Ευρωπαϊκές πόλεις είδαν ακόμη μεγαλύτερες διαδηλώσεις. Παρόλες τις ειρηνικές πορείες, τις διαμαρτυρίες ακτιβιστών,και μεγάλου μέρους κάποιων σκεπτόμενων ανθρώπων, οι απόψεις του γενικού παγκόσμιου πληθυσμού, ποτέ δεν συγκίνησε καμιά πολιτική ηγεσία που ακάθεκτη προχωράει στη διάλυση των πάντων.
Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης των Η.Π.Α., εξακολουθούν να κυριαρχούνται από μεγάλα συμφέροντα. Τα νυχτερινά δελτία ειδήσεων και δίκτυα, κάλυψαν το συμβάν της Νέα Υόρκης, με εικόνες συμπάθειας πρός τη Βαγδάτη.
Η αποτυχία των μέσων μαζικής ενημέρωσης για την κάλυψη της διαμαρτυρίας, έθεσε επιθετικά ερωτήματα την κυβέρνηση Μπους, για τα ψέματα και τις μισές αλήθειες που χρησιμοποιήθηκαν για τον εξορθολογισμό του πολέμου που ήταν μια ακόμη καταστροφή. Ακόμη και σήμερα που είναι πλέον είναι φανερό το παιχνίδι που παίχτηκε με την βαλτή τρομοκρατική επίθεση της 9/11 και της σύνδεσής του με τον πόλεμο του Ιράκ, τα δύο πολιτικά κόματα, δεν αποκαλύπτουν την αναμφίβολη σύνδεση.
Η δύναμη του macho-πατριωτισμού εξακολουθεί να σαρώνει με έξυπνο τρόπο τις σκέψεις και τις κομματικές διαφωνίες, καθώς οι αγελάδες βόσκουν αμέριμνες καταναλώνοντας είδησεις υποταγής, σε μια δύναμη που έχει αποδειχθεί ανθεκτική και επικίνδυνη.
Ο πόλεμος συνεχίστηκε όπως είχε προγραμματιστεί στο φοβερό κόσμο τον οποίο ζούμε. Η σωβινιστική βόμβα είναι σημαδεμένη, και τα άμορφα drone οπλίστηκαν για τις επόμενες καταστροφικές συνέχειες.

Η επιλλογή αυτή των γεγονότων είναι τυχαία και φυσικά δεν ακουμπάει ούτε καν την επιφάνεια των παγκόσμιων καταστροφικών γεγονότων που κατέχει το όσκαρ γενοκτονίας- ολοκληρωτικής εξόντωσης πληθυσμών,(Αρμενίων, Ποντίων και άλλων), με πρωτοφανή σκληρότητα, και απανθρωπιά.
Η ελάχιστη δημόσια έκθεση και υπενθύμιση της φρικαλεότητας όμως δεν σταματάει στο παρελθόν αλλά έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και στις ημέρες μας. Η ιστορία επαναλαμβάνεται, η εξουσία και τα κυριαρχικά δικαιώματα δεν έχουν αλλάξει ανά τους αιώνες, καθώς δεν άλλαξαν και οι πραγματικοί κοσμοκράτορες. Υπάρχει όμως μια λεπτομέρεια που ίσως δεν γίνεται αντιληπτή, και συνειδητή απο όλους. Η άγνοια της ιστορίας, καταδικάζει τους λαούς να ξανακάνουν τις ίδιες επιλογές, με τα ίδια ολέθρια αποτελέσματα.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu