• Αρχική
  • LIFE
  • 20 πράγματα που δεν ξέρατε για τα χρήματα

20 πράγματα που δεν ξέρατε για τα χρήματα

"Τα χρήματα κάνουν τον κόσμο να γυρίζει", λένε στην Αμερική.

Δεν έχουν και άδικο, αφού όλα όσα έχουμε στο σπίτι μας, όλα όσα φοράμε και όλα όσα χρησιμοποιούμε καθημερινά, αποκτήθηκαν με χρήματα που ξοδέψαμε. Όλες οι υπηρεσίες και όλα τα προϊόντα αντιστοιχούν σε κάποιο χρηματικό ποσό, μικρό ή μεγάλο, που λίγο πιο πριν αποκτήσαμε δουλεύοντας. Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που αφορούν τα χρήματα, τα οποία δεν είναι και τόσο γνωστά. Ας δούμε μερικά από αυτά:

 1) Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ του Ηνωμένου Βασιλείου, έχει απεικονιστεί σε νομίσματα και χαρτονομίσματα 33 διαφορετικών χωρών. Η πρώτη φορά ήταν το 1935, όταν η τότε 9χρονη πριγκίπισσα εμφανίστηκε σε χαρτονόμισμα των 20 καναδικών δολαρίων.

 2) Στην Ινδία υπάρχει χαρτονόμισμα των 0 ρουπίων.

 

 3) Έρευνα έχει δείξει πως το να ξοδεύουμε χρήματα για άλλους, παράγει περισσότερη ευτυχία για εμάς.

4) Τα περισσότερα χαρτονομίσματα στον κόσμο δεν φτιάχνονται από χαρτί, όπως νομίζουν πολλοί. Φτιάχνονται από βαμβάκι και λινό.

  5) Τυπώνονται πιο πολλά λεφτά για το επιτραπέζιο ¨Monopoly», παρά αληθινά λεφτά.

 6) Οι 19 από τις 20 πλουσιότερες γυναίκες του κόσμου, κληρονόμησαν τα χρήματά τους από το σύζυγό τους ή τον πατέρα τους.

7) Μία μελέτη έδειξε ότι όταν οι άνθρωποι σκέφτονται τα χρήματα, γίνονται πιο αποφασιστικοί και πιο συγκεντρωμένοι, αλλά λιγότερο ευαίσθητοι στις ανάγκες και τα συναισθήματα των άλλων.

8) Οι Αμερικανοί ξοδεύουν περισσότερα χρήματα για τα κατοικίδιά τους σε έναν χρόνο, απ’ότι ξοδεύουν οι Γερμανοί για ολόκληρο τον αμυντικό προϋπολογισμό τους.

 9) Το πιο ακριβό κατασκεύασμα είναι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός και κοστίζει 150 δισεκατομμύρια δολάρια.

10) Πριν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, στη Σιβηρία τα τούβλα τσαγιού χρησιμοποιούνταν σαν χρήματα.

11) Περισσότεροι άνθρωποι έχουν φαντασιώσεις για τα χρήματα, παρά για το σεξ.

12) Μόνο το 8% των χρημάτων έχει υλική μορφή. Το υπόλοιπο 92% έχει ψηφιακή μορφή.

 13) Στην Αυστραλία, τα χαρτονομίσματα φτιάχνονται από πλαστικό για να αντέχουν περισσότερο στη φθορά και επειδή είναι πιο δύσκολο να πλαστογραφηθούν.

14) Αν ο Μπιλ Γκέιτς ξόδευε ένα εκατομμύριο δολάρια κάθε μέρα, θα του έπαιρνε 218 χρόνια για να ξοδέψει όλη την περιουσία του.

 15) Οι τσακωμοί για τα χρήματα είναι η νούμερο ένα αιτία διαζυγίων.

 16) Στις ΗΠΑ, οι πιστωτικές κάρτες είναι περισσότερες από τον πληθυσμό της χώρας.

 17) Ο Πάμπλο Εσκομπάρ, γνωστός και ως ‘Βασιλιάς της Κοκαΐνης», είχε τόσα πολλά μετρητά σε αποθήκες, που οι αρουραίοι έτρωγαν ένα δισεκατομμύριο δολάρια κάθε χρόνο. Επίσης, ξόδευε πάνω από 2.500 δολάρια το μήνα, για λαστιχάκια.

 18) Σύμφωνα με την γνωστή ιστορία, τα πρώτα χαρτονομίσματα δημιουργήθηκαν στην Κίνα πριν από 1.400 χρόνια. Η μόδα αυτή έφτασε στην Ευρώπη 10 αιώνες αργότερα.

19) Οι 100 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο, έβγαλαν τόσα πολλά χρήματα το έτος 2012, που θα μπορούσαν να εξαλείψουν την παγκόσμια φτώχεια 4 φορές.

 20) Τα τελευταία λόγια του Μπομπ Μάρλεϊ πριν πεθάνει, ήταν: «Τα λεφτά δεν μπορούν να αγοράσουν την ζωή».

 Mr. Fantastic

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu