17 τυχαία πράγματα που δεν γνωρίζατε

Ο κόσμος στον οποίο ζούμε είναι ένα συναρπαστικό μέρος και είναι γεμάτο από περίεργα και ενδιαφέροντα πράγματα που μπορεί να μην ξέρατε καν ότι ισχύουν.

Ας δούμε μερικά από αυτά.
1) Ο μεγαλύτερος ζωντανός οργανισμός πάνω στον πλανήτη είναι ο μύκητας Αρμιλλάρια. Στην ουσία είναι ένα τεράστιο μανιτάρι που ζει κάτω από το έδαφος. Στο Εθνικό Πάρκο Malheur του Όρεγκον των ΗΠΑ, ο μύκητας αυτός καλύπτει πάνω από 8.8 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

2) Οι φωνές της Miss Piggy από τα Muppets και του Yoda από τον Πόλεμο των Άστρων ανήκουν στο ίδιο πρόσωπο. Στον ηθοποιό και κουκλοπαίκτη, Φρανκ Οζ.

3) Ο πολωνικός στρατός στρατολόγησε μία αρκούδα κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Wojtek, ο συριακός καφέ αρκούδος, απέκτησε το βαθμό του δεκανέα και συχνά έπινε μπύρα και κάπνιζε τσιγάρα.

4) Στην Ιαπωνία, περισσότερο χαρτί χρησιμοποιείται για την δημιουργία των κόμικς manga, απ’ότι για την παραγωγή χαρτιού τουαλέτας.

 5) Το λάχανο, οι λαχανίδες, το μπρόκολο, το κινέζικο μπρόκολο, το κουνουπίδι και τα λαχανάκια Βρυξελλών προέρχονται από το ίδιο φυτό, το Brassica oleracea. Απλά ανήκουν σε διαφορετικά είδη ή ποικιλίες.

 6) Τα στοματόποδα μπορούν να κουνήσουν την δαγκάνα τους τόσο γρήγορα, που κάνουν το νερό γύρω τους να βράσει και ταυτόχρονα η κίνηση αυτή δημιουργεί μια λάμψη φωτός.

 7) Ο ισπανικός εθνικός ύμνος δεν έχει στίχους. Μαζί με την Βοσνία και Ερζεγοβίνη, τον Άγιο Μαρίνο και το Κόσοβο αποτελούν τις μόνες χώρες στον κόσμο που δεν έχουν επίσημους στίχους στους εθνικούς ύμνους τους.

 8) Το μέλι δεν χαλάει. Μπορείτε να φάτε μέλι ακόμα 3.000 ετών.

  9) Η αίσθηση της ανατριχίλας που κάνει τις τρίχες να σηκώνονται, μπορεί να συμβεί και στους νεκρούς.

 10) Το επίσημο άθλημα της πολιτείας του Μέριλαντ των ΗΠΑ, είναι οι κονταρομαχίες πάνω σε άλογα.

 11) Όταν αναπνέουμε από τη μύτη μας, εισπνέουμε πάντα περισσότερο αέρα από το ένα ρουθούνι απ’ότι με το άλλο. Αυτό αλλάζει κάθε 15 λεπτά.

 12) Αν βγάζαμε όλο τον κενό χώρο που υπάρχει ανάμεσα στα άτομα του ανθρωπίνου σώματος, όλος ο παγκόσμιος πληθυσμός θα μπορούσε να χωρέσει μέσα σε ένα μήλο.

13) Χρειάζονται περίπου 1.200.000 κουνούπια για να πιουν όλο το αίμα ενός μέσου ανθρώπου.

14) Για να ξέρει πότε να ζευγαρώσει, μία αρσενική καμηλοπάρδαλη χτυπάει με το κεφάλι την ουροδόχο κύστη μιας θηλυκής καμηλοπάρδαλης μέχρι να ουρήσει. Το αρσενικό μετά δοκιμάζει τα ούρα για να δει αν το θηλυκό έχει ωορρηξία.

 15) Τα βραδύπορα έχουν μήκος περίπου 0,5 χιλιοστά και μπορούν να επιβιώσουν σχεδόν σε οποιαδήποτε κατάσταση. Ακόμα και στο κενό του διαστήματος.

 16) Οτιδήποτε μπορεί να λιώσει, μπορεί να γίνει γυαλί. Απλά πρέπει να κρυώσετε ένα λιωμένο υλικό, πριν τα μόριά του προλάβουν να επανέλθουν στην κατάσταση που βρισκόταν πριν λιώσει.

 17) Το πουλί Κακάπο έχει μια ισχυρή, ευχάριστη, μουχλιασμένη μυρωδιά που επιτρέπει στα αρπακτικά να το εντοπίζουν εύκολα. Ως εκ τούτου, το πτηνό αυτό είναι υπό εξαφάνιση.

 Mr. Fantastic

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu