• Αρχική
  • LIFE
  • 10 υπερδυνάμεις που δεν γνωρίζατε ότι έχετε

10 υπερδυνάμεις που δεν γνωρίζατε ότι έχετε

Σίγουρα όλοι έχουμε ονειρευτεί να αποκτήσουμε κάποιες από τις δυνάμεις που έχουν οι υπερήρωες των ταινιών και των κόμικς.

Και ποιος δεν θα ήθελε να έχει την ικανότητα να πετάει, να σηκώνει πολύ βαριά αντικείμενα ή να αυτοθεραπεύεται; Ωστόσο, όλοι μας έχουμε κάποιες ικανότητες που συνήθως παραβλέπουμε, ενώ μας επιτρέπουν να κάνουμε αξιοσημείωτα πράγματα.

 Υπερόραση

Το ξέρατε ότι έχετε την ικανότητα να βλέπετε το παρελθόν; Αν κοιτάξετε τον νυχτερινό ουρανό, στην ουσία θα δείτε κάτι που συνέβη πριν κάποιο χρονικό διάστημα. Επειδή οι αποστάσεις στο διάστημα είναι τόσο μεγάλες, παίρνει πολύ καιρό στο φως να ταξιδέψει από ένα σημείο Α έως ένα σημείο Β. Για παράδειγμα, ο κοντινότερος ήλιος, πέρα από τον δικό μας, βρίσκεται 4 έτη φωτός μακριά. Αυτό σημαίνει πως αν μπορέσετε να εντοπίσετε τον Άλφα του Κενταύρου στον ουρανό, τότε θα δείτε το φως που στην πραγματικότητα παράχθηκε το 2012 και φτάνει σε εμάς σήμερα.

Θεραπευτική δύναμη

 Παρά τις διάφορες ενοχλήσεις και δυσκολίες που μπορεί να προκαλούσαμε στις μητέρες μας, όταν βρισκόμασταν ακόμα στην κοιλιά τους, είχαμε τη ικανότητα να θεραπεύουμε τις έγκυες γυναίκες όταν υπήρχε ανάγκη. Τα έμβρυα είναι γεμάτα με ισχυρά βλαστοκύτταρα, τα οποία μπορούσαν να θεραπεύσουν τη ζημιά κάποιου εσωτερικού οργάνου της μητέρας και να επαναφέρουν τον οργανισμό σε υγιή κατάσταση.

 Υπνωτισμός

 Μπορεί να μην καταφέρετε να δημιουργήσετε έναν στρατό από υπνωτισμένους ανθρώπους που θα ακολουθούν όλες σας τις διαταγές, αλλά μέσω κάποιων δοκιμασμένων μεθόδων, θα μπορείτε να μπείτε στο μυαλό κάποιου. Σίγουρα δεν είναι τόσο απλό, όσο ακούγεται. Βασική προϋπόθεση είναι, αυτός ο κάποιος να δεχτεί να τον βάλετε σε μια υπνωτική κατάσταση και μόλις το κάνετε, μερικές λέξεις και φράσεις-κλειδιά θα μπορούν να τον επηρεάζουν αρκετά, ώστε να υπακούσει κάποιες από τις «εντολές» σας.

 Υπεραντοχή

Όλοι έχουμε θαυμάσει, κατά καιρούς, τους αθλητές που τρέχουν, κολυμπούν ή κάνουν πετάλι ασταμάτητα, σε διάφορες αθλητικές διοργανώσεις. Η αξιοθαύμαστη αντοχή τους, σίγουρα έχει να κάνει με την έντονη προπόνηση που κάνουν, αλλά υπάρχουν φορές που οι απλοί και καθημερινοί άνθρωποι ξεπερνούν τα όρια, ακόμα και όταν μας φαίνεται ότι αυτό είναι πρακτικά αδύνατο. Ο σωστός όρος για αυτό το φαινόμενο είναι το «Runner’s High» και σχετίζεται με την απελευθέρωση ενδορφινών που μειώνουν ή εξαλείφουν τελείως τον πόνο της κούρασης. Όλοι οι άνθρωποι μπορούν να το βιώσουν και οι ερευνητές λένε πως δουλεύοντας με κάποιον συνεργάτη ή ακούγοντας μουσική, βοηθάει στην παραγωγή αυτών των ενδορφινών και μας δίνει την έξτρα ώθηση να συνεχίσουμε.

 Έλεγχος του χρόνου

 Αστυνομικοί, στρατιώτες και αθλητές, συχνά αφηγούνται στιγμές κατά τις οποίες ήταν τόσο συγκεντρωμένοι, που ο κόσμος γύρω τους φαινόταν να κινείται σε αργή κίνηση. Αυτό μπορεί να συμβεί στον οποιονδήποτε και οι ερευνητές λένε πως συμβαίνει, όταν ο εγκέφαλος μπαίνει σε μια κατάσταση ενστικτώδους λειτουργίας. Ο εγκέφαλος είναι πιο συγκεντρωμένος, με αποτέλεσμα να σκεφτόμαστε πιο γρήγορα και να μας φαίνεται πως ο κόσμος γύρω μας κινείται πιο αργά. Αυτός είναι και ο λόγος που ένας παρατηρητής βλέπει να συμβαίνει ένα ατύχημα σε κανονικό χρόνο, ενώ το άτομο που συμμετείχε στο ατύχημα αφηγείται το γεγονός σαν να το είδε σε αργή κίνηση.

 Έκτη αίσθηση

 Η έκτη αίσθηση είναι η ικανότητα να «βλέπουμε» ή να αισθανόμαστε κάτι πέρα από αυτά που αντιλαμβανόμαστε με τις υπόλοιπες πέντε αισθήσεις. Οι περισσότεροι μπορεί να το βλέπουν σαν κάτι αστείο και γραφικό, αλλά υπάρχουν αρκετοί που πιστεύουν πως όλοι οι άνθρωποι το έχουν. Αυτή η έκτη αίσθηση μπορεί να μας προκαλέσει ένα καλό ή κακό απότομο συναίσθημα, όταν μπούμε μέσα σε κάποιο σπίτι ή όταν δούμε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο.

 Υπερδύναμη

 Μπορεί να έχετε αποκτήσει ένα δυνατό σώμα καλυμμένο από γυμνασμένους μυς, αλλά ξέρατε ότι και ένας κοκαλιάρης μπορεί να σηκώσει τα ίδια κιλά με εσάς ή και περισσότερα; Τα κόκαλα, οι τένοντες και οι μυς μπορούν να σηκώσουν πολύ μεγάλα βάρη, για μικρή χρονική διάρκεια. Αν προσθέσουμε στο μείγμα διάφορα χημικά συστατικά που απελευθερώνει το σώμα, τότε μπορούμε να καταλάβουμε πως ένας άνδρας μπορεί να σηκώσει ένα αυτοκίνητο που ζυγίζει 1.400 κιλά, για να σώσει κάποιον που έχει παγιδευτεί από κάτω.

 Ανιχνευτής Ψεύδους

 Οι άνθρωποι πάντα μπορούν να καταλάβουν ότι τους λένε ψέματα, ακόμα και όταν δεν το καταλαβαίνουν συνειδητά. Για παράδειγμα, όταν κάποιος χαμογελάει, ο εγκέφαλος μπορεί να αποκωδικοποιήσει το χαμόγελο και να καταλάβει αν κάποιος χαίρεται στ’αλήθεια ή απλά υποκρίνεται. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος μπορεί να αναλύσει διάφορα χαρακτηριστικά του προσώπου και μπορεί να αποφασίσει αν κάποιος ψεύδεται ή όχι, πριν καν το συνειδητοποιήσουμε.

 Υπερόσφρηση

 Σε σχέση με τα ζώα, όπως για παράδειγμα οι σκύλοι, ο άνθρωπος έχει αρκετά περιορισμένη αίσθηση της όσφρησης, αλλά ο εγκέφαλος μπορεί να βοηθήσει, για άλλη μια φορά. Μπορούμε να μυρίσουμε τις φερομόνες των άλλων ανθρώπων, πράγμα που παίζει σημαντικό ρόλο σε ότι αφορά τις σχέσεις. Οι γυναίκες μπορούν να καταλάβουν αν οι άλλες γυναίκες έχουν ωορρηξία και αν οι άντρες έχουν κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα, μέσω του ιδρώτα.

 Μοριακή Ακοή

 Μπορεί να μην συσχετίζουμε ποτέ την ακοή με την θερμοκρασία, αλλά έχει αποδειχθεί, πως έχουμε την ικανότητα να ακούμε την θερμοκρασία και την μοριακή δραστηριότητα. Τουλάχιστον, κατά κάποιον τρόπο. Όταν οι ερευνητές έριχναν σε ένα ποτήρι κρύο νερό και μετά σε ένα άλλο ποτήρι, ζεστό νερό, οι εθελοντές που συμμετείχαν στο πείραμα μπορούσαν να καταλάβουν την διαφορά, χρησιμοποιώντας μόνο την ακοή τους. Απ’ότι φαίνεται, το κρύο νερό βγάζει διαφορετικό ήχο, όταν χύνεται σε ένα ποτήρι, επειδή τα μόριά του έχουν λιγότερη ενέργεια σε σχέση με το ζεστό.

 Mr. Fantastic

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu