• Αρχική
  • LIFE
  • 10 πυκνοκατοικημένες πόλεις που ίσως δεν έχετε ακούσει

10 πυκνοκατοικημένες πόλεις που ίσως δεν έχετε ακούσει

Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν πολλά μικρά μέρη

που για τον έναν ή τον άλλο λόγο, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν. Ίσως υπάρχει λόγος.
Στον αντίποδα υπέρχουν τεράστιες πόλεις που μόνο οι κολλημένοι στον παγκόσμιο χάρτη μπορεί να ανακαλύψουν.  Αυτές οι γιγάντιες μητροπόλεις των πάνω από δύο εκατομμυρίων  ανθρώπων μας κάνουν να σκεφτόμαστε πόσα λίγα ξέρουμε για αυτό τον άγνωστο στην ουσία πλανήτη μας.
* Ντονγκουάν, Κίνα. Πληθυσμός: 8,2 εκατ.

Περίπου 55 χιλιόμετρα ανατολικά της Guangzhou στη νότια Κίνα, Dongguan είναι ουσιαστικά μια συλλογή κατασκευασμένων πόλεων που εξακολουθούν να αναπτύσσονται και να συγκαταλέγονται μεταξύ των άλλων αστικών θηρίων. 
Η κακόφημη πλευρά της πόλης του Dongguan φημίζεται για τις βιομηχανίες του σεξ, αλλά για τους επισκέπτες, υπάρχει και ένα άλλο αξιοθέατο.  Το Πολεμικό Μουσείο «όπιου» που στην ουσία αφηγείται τις μάχες που ξεκίνησαν το παγκόσμιο εμπόριο ναρκωτικών.
* Ningbo, Κίνα. Πληθυσμός: 7,6 εκατ.

Βρίσκεται νότια της Hangzhou Bay από τη Σαγκάη. Η πόλη Ningbo είναι ένα τεράστιο λιμάνι και βιομηχανικό κέντρο στην Ανατολική Κίνα. Περίπου 7,6 εκατ. άνθρωποι ζουν μέσα στην  ομολογουμένως μεγάλη διοικητική περιοχή της πόλης, αλλά σε αντίθεση με πολλές άλλες σκοτεινές μεγαλουπόλεις της Κίνας, η Ningbo έχει μια αρκετά ισχυρή κληρονομιά.
Από το δρόμο του Μεταξιού τα τουριστικά αξιοθέατα της Ningbo περιλαμβάνουν το Tianyi Pavilion – μια περίτεχνη βιβλιοθήκη που χρονολογείται από το 1561. Υπάρχει επίσης, η Tianfeng Pagoda του 14ου αιώνα , και διάφοροι άλλοι ναοί.
Wuhan, Κίνα. Πληθυσμός: 6,9 εκ.

Θα μπορούσαμε να δούμε δεκάδες πόλεις στην Κίνα, όπως η Foshan,η Zunyi, η  Shantou, και Suzhou που είναι ελάχιστα γνωστές, και η Wuhan είναι ανάμεσά τους άλλη μια θηριώδης πόλη. 
Περίπου στα μισά του δρόμου μεταξύ του Πεκίνου και του Guangzhou, και στη διασταύρωση των ποταμών Yangtze και Han, είναι το σημείο στάσης για ποτάμιες κρουαζιέρες. Τα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν την ανθισμένη  Αντολική λίμνη, και το  Επαρχιακό Μουσείο Hubei, το οποίο είναι γεμάτο με εκατοντάδες χιλιάδες ιστορικά αντικείμενα που χρονολογούνται μέσα στους αιώνες της κινεζικής ιστορίας.
* Surat, Ινδία. Πληθυσμός: 4,5 εκατ.

Κάποτε η Surat,  ήταν ένα μεγάλο εμπορικό λιμάνι της Ινδίας, για την Πορτογαλική και Βρετανική αυτοκρατορία. Σήμερα είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις που ασχολείται με την κοπή διαμαντιών και αποτελεί κόμβο κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων. Υπάρχουν λίγα πράγματα που μπορούν να ενθουσιάσουν τους επισκέπτες, όπως το αρκετά καλό συγκρότημα κτηρίων που φιλοξενεί ενυδρείο-ζωολογικό κήπο, και το μουσείο επιστήμης, όπως επίσης και λίγοι ναοί  και κήποι.
* Pune , Ινδία. Πληθυσμός: 3,1 εκατ.
Η πόλη Pune επισκιάστηκε από την κοντινή πόλη Βομβάη.  Ήταν μια αρκετά σημαντική αποικιακή στρατιωτική βάση της Βρετανική κυριαρχίας. Σήμερα λίγα από τα παλιά κτίρια παραμένουν, αλλά κατακλύστηκαν από τη σύγχρονη οικονομική άνθηση της Ινδίας.
Είναι συνήθιστο για αυτόν τον κατάλογο, αλλά η πόλη έχει μια αξιοπρεπή τουριστική έλξη, όπως το παλάτι Aga Khan Palace, και το μουσείο   Raja Dinkar Kelkar Museum το  οποίο φιλοξενεί μια εκλεκτική συλλογή από εντελώς τυχαία πράγματα τα οποία συγκεντρώνονται από έναν άνθρωπο. Για άτομα με πνευματικές ανησυχίες υπάρχει το Διεθνές Θέρετρο Διαλογισμού Osho που προσφέρει OTT γιόγκα.
* Belo Horizonte, Βραζιλία. Πληθυσμός: 2,5 εκατ.

Οι οπαδοί του ποδοσφαίρου μπορούν να αναγνωρίζουν το Belo Horizonte. Είναι η πόλη της Βραζιλίας που διέλυσε τη Γερμανία με 7-1, το 2014 στον ημιτελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου . Είναι έκτη μεγαλύτερη  πόλη του 20ου αιώνα στη Βραζιλία. Δύο αξιόλογα μουσεία της πόλης φιλοξενούν τις φυσικές επιστήμες, και τη δημιουργική τέχνη, αλλά υπάρχουν επίσης και κάποια εντυπωσιακά παραδείγματα της σύγχρονης αρχιτεκτονικής που είναι πρόκληση για τους επισκέπτες.
* Kano, Νιγηρία. Πληθυσμός: 3,6 εκατ.

Είναι δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Νιγηρίας, και σημαντικός προβληματικός κόμβος  του βόρειου τμήματος της χώρας. Δεν θα λέγαμε ότι είναι μια τουριστική πόλη , καθώς ο νόμος της Σαρίας και οι ταραχές μαστίζουν την πόλη. Σε μια προσπάθεια να μην υποτιμήσουμε δραματικά την πόλη, υπάρχουν οι λάκκοι βαφής που αξίζει να ρίξει κάποιος μια ματιά. Είναι πάνω από 500 ετών, και πολύ εύκολο για ένα οδηγό για να σας πάει στη γύρω περιοχή. 
* Ekurhuleni, Νότια Αφρική. Πληθυσμός: 3,2 εκατ.

Λίγοι θα έχουν ακούσει την πόλη Ekurhuleni, και ακόμη λιγότεροι θα έχουν πάει εκεί. Είναι κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Oliver Tambo του Γιοχάνεσμπουργκ. Η πόλη είναι ένα αστικό συγκρότημα πόλεων, με πολλούς δήμους συγκεντρωμένους στο ανατολικό τμήμα της επαρχίας Gauteng, της Νότιας Αφρικής.
Παρά το ότι ζούν 3,2 άνθρωποι εκεί, υπάρχει μια τρομακτική έλλειψη αξιοθέατων για τους επισκέπτες. Στην κυριολεξία δεν υπαρχει τίποτα. Ακόμη και στο Wikitravel, να δείτε- το οποίο συνήθως απαριθμεί κάθε παλιά εκκλησία ή ναό,- δεν έχει απολύτως τίποτα. Στο μόνο που μπορούμε να αναφερθούμε είναι στο ωραίο αεροδρόμιο – και ότι εκεί γεννήθηκε η Charlize Theron.
* Mashhad, Ιράν. Πληθυσμός: 2,7 εκατ.

Στα βόρειο-ανατολικά του Ιράν, η πόλη Mashhad είναι ένας σημαντικός τόπος προσκυνήματος για τους σιίτες μουσουλμάνους. Ο τάφος του Ιμάμ Reza, τραβά εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο, και γι’αυτό το λόγο έχει αναπτυχθεί ο τουρισμός. Δεν υπάρχει ωστόσο τίποτα άλλο για να δελεάσει μη μουσουλμάνους επισκέπτες, εκτός από μια σειρά όμορφα πάρκα και η καλή  θέση της πόλης ανάμεσα σε δύο οροσειρές.
Η πόλη Mashhad είναι γνωστή ως η γενέτειρα πολλών ποιητών και συγγραφέων, καθώς και για τις πολιτιστικές τάσεις της σε ιδιόμορφα γλυπτά και αγάλματα μέσα την πόλη.
* Medan, Ινδονησία. Πληθυσμός: 2,1 εκατ.

Κοντά στο βόρειο άκρο της Σουμάτρα, η Μεντάν είναι η μεγαλύτερη ινδονησιακή πόλη έξω από την Java. Για τους επισκέπτες στην καλύτερη περίπτωση, χρησιμοποιείται επιεικώς σαν μέσο μετάβασης σε άλλους προορισμούς. 
Ο κοντινός ναός Vihara Maha Μαϊτρέγια, υποτίθεται ότι είναι ο μεγαλύτερος βουδιστικός ναός της Νοτιοανατολικής Ασίας, ενώ υπάρχουν επίσης μερικά ξεχασμένα κτήρια Ολλανδικής αποικιακής  αρχιτεκτονικής και δύο υδάτινα πάρκα.  Κατά τα άλλα, είναι μια προκλητικά σκληρή πόλη που είναι περισσότερο γνωστή για τα βουνά σκουπιδιών και τους ανοικτούς υπονόμους.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu