• Αρχική
  • LIFE
  • 10 πράγματα που δεν ξέρατε για την Βραζιλία

10 πράγματα που δεν ξέρατε για την Βραζιλία

Όταν κάποιος ακούει τη λέξη "Βραζιλία", το μυαλό κατευθείαν πάει στο ποδόσφαιρο, στο καρναβάλι και στις ατελείωτες παραλίες με φόντο τον Ατλαντικό Ωκεανό.

Τώρα που η Βραζιλία έγινε το κέντρο του κόσμου λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων, είναι καλό να δούμε κάποια πράγματα που δεν είναι και τόσο γνωστά.

10. Φυλακές

 Οι κρατούμενοι των φυλακών μπορούν να μειώσουν την ποινή τους πλέκοντας για κάποιον οίκο μόδας. Κάθε τρεις μέρες πλεξίματος αφαιρούν μία μέρα χρόνου φυλάκισης. Επίσης, μία συγκεκριμένη φυλακή χρησιμοποιεί χήνες σαν φύλακες. Οι χήνες κακαρίζουν όταν παρατηρούν ασυνήθιστες κινήσεις.

 9. Εκλογές

Το 1959, η Κακαρέκο, ένας θηλυκός ρινόκερος, κέρδισε τις εκλογές του δημοτικού συμβουλίου του Σάο Πάολο. Επίσης, το 1996, μία κατσίκα που βρισκόταν μπροστά στις δημοσκοπήσεις για την δημαρχεία της πόλης Πιλάρ, πέθανε υπό ύποπτες συνθήκες.

 8. Ιεροτελεστίες

 Για να γίνουν άντρες, τα αγόρια της φυλής Sateré-Mawé φοράνε ένα γάντι γεμάτο από μυρμήγκια που τσιμπάνε πολύ δυνατά. Για να ολοκληρωθεί η ιεροτελεστία, πρέπει να γίνει 20 φορές.

 7. Σκλάβοι

 Το 1605, σχεδόν 20.000 δούλοι που δραπέτευσαν από την σκλαβιά, δημιούργησαν το βασίλειο του Παλμάρες. Η πόλη τους καταστράφηκε το 1694 από 700 κυνηγούς σκλάβων από την Πορτογαλία.

 6. Ολυμπιακοί Αγώνες

 Το 1932, λόγω έλλειψης χρημάτων, οι Βραζιλιάνοι αθλητές αναγκάστηκαν να δουλέψουν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες. Επειδή ταξίδευαν με πλοία που μετέφεραν καφέ, μπορούσαν να τον πουλήσουν σαν ρόφημα μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους.

 5. Φυλές

 Η Βραζιλία έχει 77 απομονωμένες φυλές και μία από αυτές αποτελείται μόνο από ένα άτομο. Ο μοναχικός ιθαγενής του Αμαζονίου έριξε ένα βέλος στο στήθος ενός άνδρα που προσπάθησε να έρθει σε επαφή μαζί του.

 4. Το Νησί των Φιδιών

 Το Ilha da Queimada Grande ή το Νησί των Φιδιών αν θέλετε, είναι τόσο γεμάτο από φίδια, που απαγορεύεται στους ανθρώπους να το επισκέπτονται. Το νησί αυτό έχει μία χρυσή οχιά για κάθε τετραγωνικό μέτρο, με δηλητήριο τόσο ισχυρό, που μπορεί να σκοτώσει άνθρωπο μέσα σε μερικές ώρες.

 3. Δελφίνια

Τα δελφίνια στη Λαγκούνα βοηθάνε τους ψαράδες να οδηγήσουν τα ψάρια στα δίχτυα τους. Πηδάνε έξω από το νερό για να ειδοποιήσουν πως τα ψάρια βρίσκονται κοντά και τρώνε αυτά που ξεφεύγουν από τα δίχτυα.

 2. Ο Πελέ στην Νιγηρία

 Το 1967, η επίσκεψη του πασίγνωστου Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή στην εμπόλεμη αφρικανική χώρα προκάλεσε παύση πυρός και τα στρατεύματα των δύο αντιμαχόμενων πλευρών άφησαν τα όπλα τους, για να τον παρακολουθήσουν να παίζει.

 
1. Εγκληματικότητα

 Στη Βραζιλία γίνονται περισσότερες δολοφονίες απ’ότι στις περισσότερες εμπόλεμες ζώνες του κόσμου μαζεμένες. Οι 18 από τους 100.000 ανθρώπους πεθαίνουν από πυροβολισμούς, κατατάσσοντας την Βραζιλία στην κορυφή της λίστας χωρών στις οποίες υπάρχουν θύματα από πυροβόλα όπλα.

 Mr. Fantastic

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu