Συγκεκριμένα, αποσαφηνίζεται ότι το δικαίωμα στην άδεια των μονογονεϊκών οικογενειών μπορεί να ασκηθεί από τους δικαιούχους αυτής, κατά τον χρόνο που ο γονέας ασκεί αποκλειστικά τη γονική μέριμνα ή την επιμέλεια του προσώπου του παιδιού.
Το δικαίωμα στην άδεια αυτή παύει να ισχύει, όταν σταματά να υφίσταται δικαίωμα/υποχρέωση στη γονική μέριμνα ή στην επιμέλεια του τέκνου, με την ενηλικίωση αυτού, δηλαδή με τη συμπλήρωση του 18ου έτους ηλικίας του.
Λαμβάνοντας, ωστόσο, υπ’ όψιν τις σχετικές διατάξεις (άρθρα 281 και 288 του Αστικού Κώδικα), την καλή πίστη, τα χρηστά και συναλλακτικά ήθη, καθώς και τον κοινωνικό και οικονομικό σκοπό του δικαιώματος για την υποστήριξη του μόνου γονέα κατά τα ανωτέρω, η εν λόγω άδεια θα πρέπει να χορηγείται και μετά την ενηλικίωση του παιδιού, εφόσον αυτό έχει αποδεδειγμένα ανάγκη από ειδική φροντίδα για λόγους βαριάς ή χρόνιας ασθένειας ή αναπηρίας, κατά την έννοια του άρθρου 42 του ν. 4808/2021.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το ΝΑΤΟ θα πρέπει να βασίζεται περισσότερο στη σύμπραξη, σύμφωνα με τον υπεύθυνο πολιτικής του Πενταγώνου
- ΠΙΣ: Νέα ψηφιακή πλατφόρμα για καταχώριση και αναζήτηση θέσεων εργασίας ιατρών
- Η Σάμος ανάμεσα στους πιο υποσχόμενους προορισμούς του κόσμου για το 2026 σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ
- Φεύγει ο Άρης…έρχεται η Σελήνη – Το βίντεο του Μασκ και το όραμα για το “Moonbase Alpha”
- Παπαθανάσης: Παρεμβάσεις 1,039 εκατ. ευρώ για τη βελτίωση της καθημερινότητας στον Δήμο Βοΐου
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη Γραμμή 2 του Μετρό
- Η Μέρκελ διαψεύδει τις φήμες περί επιστροφής της στην ενεργό πολιτική
- Η Αθήνα το «τσικνίζει» στη Βαρβάκειο – Οι ψησταριές «παίρνουν φωτιά», με 800 κιλά κρέας
- Ο παραγωγός του ντοκιμαντέρ «Melania» απαντά στο αίτημα του Τζόνι Γκρίνγουντ για αφαίρεση της μουσικής του
- Ο Μάικλ Ντάγκλας θα κυκλοφορήσει τα απομνημονεύματά του τον Οκτώβριο








