Θέμα της συνάντησης ήταν η επάρκεια του ηλεκτρικού συστήματος, το οποίο πρόκειται να δοκιμαστεί τις επόμενες ημέρες εξαιτίας του κύματος καύσωνα.
Στην έκτακτη σύσκεψη συζητήθηκαν οι πρωτοβουλίες, που θα ληφθούν από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε, όπως αναφέρεται, να διασφαλιστεί η επάρκεια του ηλεκτρικού συστήματος και να προσδιοριστούν μέτρα αντιμετώπισης έκτακτων και μη αναμενόμενων γεγονότων.
Συγκεκριμένα, κατά τη σύσκεψη αναφέρθηκαν τα ακόλουθα:
Τα φορτία κατά τις ημέρες του καύσωνα εκτιμάται ότι θα καλυφθούν χωρίς
πρόβλημα.
Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι νέοι Φωτοβολταϊκοί Σταθμοί και οι ΑΠΕ, που
προστέθηκαν τα τελευταία χρόνια, θα συνεισφέρουν στο σύστημα πάνω από 3 GW ηλεκτρικής ισχύος. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, δύο νέες θερμικές μονάδες, που εισήλθαν πρόσφατα σε δοκιμαστική λειτουργία, θα βρίσκονται στη διάθεση του ηλεκτροπαραγωγικού δυναμικού (Πτολεμαΐδα 5, Άγιος Νικόλαος).
Η επάρκεια νερού στα υδροηλεκτρικά κρίνεται, επίσης, ικανοποιητική.
Δεδομένου ότι εκείνες τις ημέρες δεν προβλέπονται εισαγωγές, το εγχώριο παραγωγικό δυναμικό επαρκεί για να καλύψει τη ζήτηση.
Η λελογισμένη χρήση των ηλεκτρικών συσκευών κατά τις βραδινές ώρες αιχμής 20:00-22:00, θα συμβάλλει καθοριστικά στην εξοικονόμηση ενέργειας και στην αποφυγή τυχόν προβλημάτων ηλεκτροδότησης, διασφαλίζοντας την υγεία, την ασφάλεια και την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των πολιτών.
Συμπληρωματικά με τα παραπάνω, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας απευθύνει σύσταση στους πολίτες να μεταφέρουν, στο μέτρο του δυνατού, την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας από ενεργοβόρες συσκευές, κατά τις ώρες 14:00- 18:00, όπου κορυφώνεται η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τους Φωτοβολταϊκούς Σταθμούς και η επιβάρυνση του ηλεκτρικού συστήματος, λόγω της ζήτησης είναι μικρότερη.
(με πληροφορίες από iefimerida. gr / photo: freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Με ευρύτατη πλειοψηφία εκλέχθηκε Δ’ αντιπρόεδρος της Βουλής βουλευτής του ΠΑΣΟΚ
- Αυξήθηκαν τα «κόκκινα» δάνεια που διαχειρίζονται οι servicers το 2025 – Άγγιξαν τα 80 δισ. ευρώ
- Η πρόταση Έλληνα πολιτικού που ίσως φέρνει πιο κοντά τον Ευρωστρατό
- «Ταξιδάκι» Ζελένσκι στο Λονδίνο για… περισσότερα όπλα και πολιτική στήριξη
- Παρέμβαση Ρωσίας κατά ΗΠΑ και Ισραήλ σε σχέση με τους νεκρούς ηγέτες του Ιράν
- Πώς να αφαιρέσετε τον λεκέ λαδιού από το τζιν σας
- Νεκρός ο υπουργός Πληροφοριών του Ιράν, ανακοίνωσε το Ισραήλ
- Η Αυστρία μειώνει τον φόρο στη βενζίνη λόγω του πολέμου στο Ιράν
- «Κάψου, Βάαλ, κάψου» – Έγινε τυχαία αυτή η ανάρτηση;
- Π. Μαρινάκης: Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε ενεργειακό πυλώνα – Κριτική στη στάση της αντιπολίτευσης









