Τι ισχύει για την ασφαλιστική ικανότητα σε όσους χρωστούν έως 100€ στον ΕΦΚΑ (video)

Ασφαλιστική ικανότητα είναι το δικαίωμα πρόσβασης στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (πάροχοι υγείας, φαρμακεία, συμβεβλημένοι γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ και άλλα


Με βάση το ισχύον νομικό πλαίσιο, για να χορηγηθεί ασφαλιστική ικανότητα και κατ’ επέκταση κάλυψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και δωρεάν συνταγογράφησης και σε δομές του ιδιωτικού τομέα, οι ασφαλισμένοι του e-ΕΦΚΑ χρειάζεται, είτε να έχουν εξοφλήσει πλήρως τις ασφαλιστικές εισφορές τους, είτε να έχουν ρυθμίσει τυχόν ληξιπρόθεσμες οφειλές τους και να καταβάλλουν ανελλιπώς τις δόσεις που προβλέπει η εκάστοτε ρύθμιση.

Οφειλές που υπερβαίνουν το ποσό των εκατό (100) ευρώ, θα πρέπει να εξοφληθούν εφάπαξ ή να ρυθμιστούν σε τμηματικές καταβολές από τους ασφαλισμένους, προκειμένου να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τα προνόμια της ασφαλιστικής ικανότητας.

Σημειώνεται ότι κανένας πολίτης δεν μένει ακάλυπτος ως προς την ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή του περίθαλψη, ακόμα και αν δεν έχει ασφαλιστική ικανότητα, εφόσον μπορεί να χρησιμοποιεί δωρεάν τις δομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Τι ισχύει για την ασφαλιστική ικανότητα
ΟΛΟΙ:
ιατροφαρμακευτική κάλυψη στα ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ακόμη και αν χρωστούν
ΠΛΗΡΗΣ ιατροφαρμακευτική κάλυψη για: ΑμεΑ, ανήλικα παιδιά ανασφάλιστων , όσους επλήγησαν από θεομηνίες (π.χ Θεσσαλία) και όσους χρωστούν έως 100€ στον ΕΦΚΑ

Δείτε το video από τον τηλεοπτικό σταθμό mega:

(με πληροφορίες από megatv. com / photo: intime)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί