Θεσσαλονίκη: Ο ΟΑΣΘ καλεί το επιβατικό κοινό να επικυρώνει το εισιτήριο στις μετακινήσεις του

Έκκληση στο επιβατικό κοινό και κυρίως στους φοιτητές, να επικυρώνουν εισιτήριο κατά την μετακίνησή τους με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ απευθύνει ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Διασφάλισης Εσόδων ΟΑΣΘ, κάθε μήνα επιβάλλονται περί τα 1.200 πρόστιμα, η πλειοψηφία των οποίων αφορούν φοιτητές.

Ο ΟΑΣΘ τονίζει ότι σκοπός του δεν είναι η επιβολή προστίμων, αλλά η ασφαλής μετακίνηση των επιβατών ενώ αναφέρει ότι ο οργανισμός για να καλύπτει τις υποχρεώσεις του, πρέπει να έχει έσοδα και γι αυτό απαιτείται η χρήση εισιτηρίου.

Σημειώνεται ότι ο ΟΑΣΘ υποχρεούται, βάσει της νομοθεσίας, να επιβάλει πρόστιμα στους επιβάτες που μετακινούνται χωρίς την καταβολή κομίστρου. Το πρόστιμο αντιστοιχεί στο 60πλάσιο των κανονικών ή μειωμένων βασικών εισιτηρίων. Εφόσον ένα πρόστιμο δεν εισπραχθεί μέσα σε δύο μήνες από την επιβολή του, βάσει νόμου διαβιβάζεται στις κατά τόπους Εφορίες, όπου πενταπλασιάζεται και αναζητείται ως δημόσιο έσοδο.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: intime)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί