Θεσσαλονίκη: Αυστηρότερους κανόνες για ασφάλεια στην εργασία, ζητά το ΕΚΘ

Αυστηρότερα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς ζητά με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης με αφορμή το χθεσινό τραγικό δυστύχημα όπου ένας εργάτης έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από μαρμάρινη πλάκα κατά τη διαδικασία διαλογής.

«Η έλλειψη μέτρων ασφαλείας στέρησαν τη ζωή ενός ακόμα συναδέλφου μας. Ακόμα ένας συνάδελφός μας δεν επέστρεψε στο σπίτι του αφού έχασε τη ζωή του την ώρα της εργασίας του, μεγαλώνοντας κι άλλο τον κατάλογο των εργατικών δυστυχημάτων και ατυχημάτων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

« Η λίστα των εργατικών δυστυχημάτων και ατυχημάτων στην χώρα συνεχώς μακραίνει, οικογένειες δεν βλέπουν ξανά τους αγαπημένους τους γιατί χάνουν τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος. Πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα, χθες, όχι σήμερα. Καλούμε την Πολιτεία εδώ και τώρα να αναλάβει πρωτοβουλίες. Να κάνει περισσότερο αυστηρό το πλαίσιο των κανόνων ασφάλειας, να ενισχύσει ουσιαστικά την Επιθεώρηση Εργασίας, ώστε να πραγματοποιούνται συχνοί και εξονυχιστικοί έλεγχοι», ζητά στην ανακοίνωσή του το ΕΚΘ.

Η ιοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης εκφράζει τη βαθιά θλίψη της και τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του άτυχου 55χρονου.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί