Σήμερα θα κατατεθούν οι προτάσεις των ακτοπλόων για τις εκπτώσεις στα εισιτήρια

Σήμερα θα κατατεθούν από τος ακτοπλόους οι προτάσεις για μείωση των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων στα πλοία σε σε συγκεκριμένες ομάδες επιβατών αλλά και για δρομολόγια στα οποία παρουσιάζεται υψηλή ζήτηση.


Οι όποιες αποφάσεις ληφθούν από τους ακτοπλόους αναμένεται να ανακοινωθούν εντός της εβδομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση ζήτησε μειώσεις της τάξης του 20% μέσω πακέτων ή προσφορών, από τους εκπροσώπους των ακτοπλοϊκών εταιρειών ως μέτρο για την αντιμετώπιση του προβλήματος με το υψηλό κόστος στις τιμές των εισιτηρίων.

Οι εκπρόσωποι των ακτοπλόων υποσχέθηκαν να εξετάσουν τις μειώσεις στο 20% για συγκεκριμένες ομάδες και δρομολόγια.

Προτεραιότητα θα έχουν οι δικαιούχοι του κοινωνικού τιμολογίου, κοινωνικού τουρισμού αλλά και οικογένειες οι οποίες ταξιδεύουν με αυτοκίνητο.

Μια τετραμελής οικογένεια που θα ταξιδέψει από τον Πειραιά στην Μήλο με ένα αυτοκίνητο θα χρειαστεί να πληρώσει από 550 έως 763€ ενώ με την έκπτωση αναμένεται ότι θα φτάσει στα 440 με 610 ευρώ.

«Οι ακτοπλοϊκές εταιρίες περιμένουν να μεταφέρουν 4 εκατομμύρια κόσμο. Από τα 4 εκατομμύρια μόνο το 1 εκατομμύριο έχει κλείσει εισιτήρια του και μεγάλο κομμάτι από αυτούς άφορα ξένους tour operators. Άρα το 75% θα κλείσει από τώρα τα εισιτήρια του από δω και πέρα, δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

(μ πληροφορίες από dikaiologitika. gr / photo: eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί