Σε ποιο δήμο βρίσκεται σε εξέλιξη δημόσια διαβούλευση για την εκπόνηση του Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Σειρά παρεμβάσεων σε βασικά σημεία της πόλης και των περιαστικών περιοχών προωθεί ο Δήμος Χανίων μέσω του Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.) και με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο.

Όπως επισημάνθηκε σήμερα στο πλαίσιο παρουσίασης της πρώτης φάσης του σχεδίου, στόχος είναι να προσδιοριστούν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις ώστε να δημιουργηθεί ένα δίκτυο προσβάσιμων μετακινήσεων προς βασικές, κοινόχρηστες και κοινωφελείς χρήσεις.

Μέσα από το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.), ο Δήμος Χανίων θα προγραμματίσει για την επόμενη διετία τα σημεία που χρειάζονται παρεμβάσεις, σε βασικούς δρόμους, σε δημόσιους χώρους (πλατείες, πάρκα) και δημόσια κτίρια, ώστε αυτά να γίνουν προσβάσιμα σε όλους τους κατοίκους και επισκέπτες, ειδικότερα για τα Άτομα με Αναπηρία, ηλικιωμένους και έγκυες.

Κατά την παρουσίαση των βασικών παρεμβάσεων του Σ.Α.Π, η εκπρόσωπος της ομάδας που έχει αναλάβει την εκπόνηση του Σχεδίου για τον Δήμο Χανίων, Αθηνά Γούλα, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι στον Δήμο Χανίων τα περισσότερα κτίρια είναι προσβάσιμα σε Άτομα με Αναπηρία, ωστόσο προβλήματα υπάρχουν σε σημεία και περιοχές που απέχουν από κεντρικά σημεία της πόλης.

«Με βάση την εικόνα που έχουμε καταγράψει θα καταθέσουμε τις κατάλληλες προτάσεις», ανέφερε η κ. Γούλα σημειώνοντας ότι η διαδικασία εξελίσσεται μέσω και της δημόσιας διαβούλευσης με τους ενδιαφερόμενους να καταθέτουν προτάσεις και παρατηρήσεις επί του Σχεδίου μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Μιχάλης Καλογριδάκης, επεσήμανε ότι η ελεύθερη προσβασιμότητα αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες του Δήμου Χανίων. «Μέσα από το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας στοχεύουμε στον εντοπισμό και στην επίλυση προβλημάτων που υπάρχουν τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και στις περιαστικές περιοχές και οικισμούς», υπογράμμισε.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί