Σχέδιο για νέο επίδομα θέρμανσης – Πότε θα δοθούν περισσότερες διευκρινίσεις

Την επόμενη εβδομάδα πρόκειται να ανακοινωθούν τα μέτρα στήριξης που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για την ενίσχυση των πολιτών τους επόμενους μήνες στον ενεργειακό τομέα.

Ειδικότερα, τα μέτρα θα ανακοινωθούν από την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Πρόκειται για ένα νέο επίδομα θέρμανσης, το οποίο, όπως αναφέρεται θα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των νοικοκυριών που θερμαίνονται με ηλεκτρισμό.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, αν από τη νέα χρονιά «ξεφύγουν» οι τιμές των ενεργειακών προϊόντων, θα επανεξεταστεί νέο σχήμα στοχευμένης επιδότησης για τους καταναλωτές.

Στην ενημέρωση πολιτικών συντακτών, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ανέφερε:


«Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα νέο επίδομα θέρμανσης που θα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των νοικοκυριών που θερμαίνονται με ηλεκτρισμό. Περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν απ’ την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ. Παρόλα αυτά σε περίπτωση που από τη νέα χρονιά οι τιμές των ενεργειακών προϊόντων ξεφύγουν τότε θα επανεξεταστεί άμεσα νέο σχήμα στοχευμένης επιδότησης για τους καταναλωτές. Η στήριξη της Κυβέρνησης προς τους πολίτες συνεχίζεται, με ξεχωριστή μέριμνα ειδικά για τους πλέον ευάλωτους συμπολίτες μας, με σεβασμό στα δημόσια οικονομικά και τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων».

(με πληροφορίες από cnn. gr / photo: intime)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί