Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Σε 20 μέρες η πλήρης εφαρμογή της σε λιανεμπόριο και βιομηχανία

Έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την υποχρεωτική εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας στο λιανικό εμπόριο και τη βιομηχανία από 1η Ιουλίου

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας στο λιανικό εμπόριο και τη βιομηχανία εφαρμόζεται ήδη πιλοτικά από την 1η Ιανουαρίου 2024, αλλά δεν επιβάλλονται κυρώσεις στους παραβάτες.

Στοίχημα για την έναρξη της υποχρεωτικής εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας είναι να είναι τεχνητά δυνατή και η απολογιστική καταχώρηση στο σύστημα τυχόν τροποποιήσεων του ωραρίου και των υπερωριών.

Σε πρόσφατη δήλωση της, η Υπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου ανέφερε πως οι εργαζόμενοι που κατέχουν θέση εποπτείας ή διεύθυνσης θα εξαιρούνται από την υποχρέωση σήμανσης της Ψηφιακής Κάρτας, εφόσον αυτό προβλέπεται στην ατομική σύμβαση εργασίας τους και στον τρόπο που είναι δηλωμένοι στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ».

Η πιλοτική περίοδος για τους παραπάνω κλάδους λήγει την 30η Ιουνίου και όποια επιχείρηση δε συμμορφωθεί κινδυνεύει με πρόστιμο έως και 10.500 ευρώ.

Ο επόμενος σταθμός για την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας θα είναι η 1η Σεπτεμβρίου, οπότε, βάσει δήλωσης της κας Μιχαηλίδου, θα εφαρμοστεί στον κλάδο της εστίασης και των καταλυμάτων.

Υπενθυμίζεται πως ήδη εφαρμόζεται υποχρεωτικά η ψηφιακή κάρτα εργασίας στα σούπερ μάρκετ, τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες, εταιρείες σεκιούριτι και τέως ΔΕΚΟ.

(με πληροφορίες από newsit. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί