Πρότυπα Σχολεία: Ανακοινώνονται σήμερα τα αποτελέσματα για την εισαγωγή μαθητών – Με ποιον τρόπο θα ενημερωθούν οι υποψήφιοι

Οι υποψήφιοι για τα Πρότυπα Σχολεία ήταν 9.392 και οι θέσεις για την εισαγωγή τους 1.696.

Ανακοινώνονται σήμερα (10/5) τα αποτελέσματα των εξετάσεων των υποψηφίων μαθητών για την εισαγωγή στα Πρότυπα Σχολεία.

Σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι για τα Πρότυπα Σχολεία ήταν 9.392 και οι θέσεις για την εισαγωγή τους 1.696. Οι υποψήφιοι θα ειδοποιηθούν με SMS στο κινητό που είχαν δηλώσει κατά την υποβολή της αίτησης για τη βαθμολογία όπως και για τη σειρά κατάταξης στο σχολείο επιλογής τους.

Μπορούν επίσης να ενημερωθούν και από την πλατφόρμα των αιτήσεων με τη χρήση των κωδικών taxisnet, στην ιστοσελίδα της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (Δ.Ε.Π.Π.Σ.) https://depps.minedu.gov.gr/.

Μετά την κύρωσή τους από τα Επιστημονικά Εποπτικά Συμβούλια των οικείων σχολικών μονάδων, τα αποτελέσματα (επιτυχόντων και επιλαχόντων) πρόκειται να αναρτηθούν στις ιστοσελίδες των Πρότυπων Σχολείων.

Σε περίπτωση ύπαρξης ισοβαθμιών, οι υποψήφιοι κατατάσσονται με σειρά επιτυχίας σύμφωνα με τον τυχαίο αριθμό που θα αποδοθεί σε κλήρωση.

Επίδειξη απαντητικών φύλλων

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην παρ. 21 του κεφ. Β1α της Υ.Α. 22270/Δ6/14-3-2022 (Β’ 1144), με απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων ορίζεται ο χρόνος, ο τόπος και η διαδικασία επίδειξης των απαντητικών φύλλων των μαθητών, για τα οποία οι γονείς/κηδεμόνες επιθυμούν να λάβουν γνώση.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς θα υποβάλλουν αίτηση στο Αυτοτελές Τμήμα Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (σ.σ. πέρσι υπέβαλαν αίτηση από 1 έως 10 Σεπτεμβρίου), προκειμένου να λάβουν γνώση του απαντητικού φύλλου. Τον Σεπτέμβριο θα προσδιοριστεί το χρονικό διάστημα, εντός του οποίου θα γίνει η επίδειξη των απαντητικών φύλλων, όπως επίσης και λοιπές λεπτομέρειες για τη διαδικασία.

Σημειώνεται ότι δεν προβλέπεται διαδικασία αναβαθμολόγησης των γραπτών.

(με πληροφορίες από newsbomb. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί