Πρόγνωση SOS από Μαρουσάκη: Σήμερα θα είναι μια δύσκολη μέρα – Πού θα πέσει μεγάλος όγκος νερού (video)

Δύσκολη ημέρα θα είναι σήμερα, Τρίτη, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους καθώς η κακοκαιρία Elias θα «χτυπήσει» περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.


Ήδη προς τα δυτικότερα τμήματα της Θεσσαλίας από εχθές το βράδυ έχουν πέσει κοντά στους 80 τόνους νερού ανά στρέμμα, όπως στη Μακρακώμη Λαμίας, ενώ προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στην Αχαΐα. Μάλιστα, η κακοκαιρία θα μας απασχολήσει και τις επόμενες ημέρες μέχρι και την Πέμπτη και θα δούμε πώς θα εξελιχθεί στην πορεία.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη «ειδικά στα κεντρικά, δυτικά και νότια γεωγραφικά διαμερίσματα θα πέσει αρκετό νερό, συγκεκριμένα από τα νοτιότερα μέρη της Πελοποννήσου έως τα βορειότερα της Θεσσαλίας και από τα πιο ανοιχτά τμήματα του Ιονίου έως τα δυτικά του Αιγαίου θα πέσει πολύ νερό».

Όπως ανέφερε, υπάρχει ένα σενάριο να κινηθεί το βαρομετρικό χαμηλό προς το νότιο Ιόνιο, να συνεχίσει ανατολικά και να περάσει από τα νότια θαλάσσια τμήματα της χώρας μας που σημαίνει ότι στο τέλος μπορεί η κακοκαιρία να επηρεάσει και ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησο, Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα.

Δείτε το σχετικό video από τον τηλεοπτικό σταθμό open:

(με πληροφορίες από dnews. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί