Σύμφωνα με όσα ο αναφέρει, αναμένονται επικίνδυνες καταιγίδες, μεγάλη κεραυνική δραστηριότητα ενώ μπορεί να πέσει ακόμη και χαλάζι, ενώ αστάθεια θα επικρατεί το διήμερο Παρασκευή – Σάββατο στη χώρα.
Ολόκληρη η ανάρτησή του:
Ψυχρή αέρια μάζα στη μέση και ανώτερη τροπόσφαιρα από την περιοχή των βόρειων βορειοδυτικών Βαλκανίων αναμένεται να πυροδοτήσει την αστάθεια στη χώρα μας από τις αμέσως επόμενες ώρες με αποτέλεσμα την εκδήλωση ισχυρών τοπικά καταιγίδων οι οποίες μπορεί να συνοδεύονται από αυξημένη συχνότητα κεραυνών, μεγάλο όγκο νερού ακόμη και χαλάζι.
Στο επίκεντρο αυτής της έντονης αστάθειας θα βρεθούν αρκετές περιοχές του ηπειρωτικού κορμού της χώρας μας ενώ το διήμερο Παρασκευή – Σάββατο η αστάθεια αυτή θα μετατοπιστεί και προς τα ανατολικά και νότια θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα.
Από την Κυριακή αναμένουμε περιορισμό και εξασθένιση των φαινομένων, ενώ από τη νέα εβδομάδα και για αρκετές ημέρες θα περάσουμε σε άκρως καλοκαιρινές καιρικές συνθήκες με τον υδράργυρο σε σημαντική άνοδο.
Ακολουθούν ενδεικτικοί χάρτες από το προγνωστικό μας σύστημα που περιγράφουν την εξέλιξη αυτή.
Δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή!
Καλό υπόλοιπο ημέρας σε όλες και όλους!
(photo: pixabay)