Ποιοι απεργούν την Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου

24ωρη απεργία για τις 28 Φεβρουαρίου έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ με κεντρικό σύνθημα «οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους-αυξήσεις μισθών, για να ζούμε με αξιοπρέπεια».

Στη μεγάλη απεργία θα συμμετέχουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και εφόσον δεν προσφύγει κατά της απεργίας η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), τη μέρα εκείνη καμία πτήση από και προς ελληνικό αεροδρόμιο δε θα εκτελείται.

Όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, θα εξυπηρετούνται μόνον οι πτήσεις που προβλέπονται από το ισχύον νομικό πλαίσιο, δηλαδή οι αεροδιακομιδές, ειδικές πτήσεις και οι υπερπτήσεις.

Χωρίς ταξί για δύο μέρες η Αθήνα


Χωρίς ταξί θα μείνει για δύο ημέρες η Αθήνα και ειδικότερα στις 27 και 28 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ). Ακόμα, προγραμματίζεται συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Μεταφορών.

Συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι των τραπεζών στην απεργία

Απόφαση να συμμετάσχει στην απεργία στις 28 Φεβρουαρίου 2024 έχει πάρει και η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ). «Στις 28 Φλεβάρη απεργούμε για τις ζωές μας!», αναφέρουν συγκεκριμένα στο σύνθημά τους.

Συμμετοχή στην απεργία και της ΟΛΜΕ

Επιπλέον, ανακοίνωση έχει εκδώσει και η ΟΛΜΕ καθώς και οι Ομοσπονδίες του Δημοσίου. Οι καθηγητές επίσης συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία και στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί εάν θα συμμετέχουν και άλλοι κλάδοι εργαζομένων.

Τι αναφέρει η ΑΔΕΔΥ για την απεργία της 28ης Φεβρουαρίου


Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί τα εξής:

Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν στοιχειωδώς η ακρίβεια και ο πληθωρισμός.

Επαναφορά εδώ και τώρα των δώρων.

Συλλογικές Συμβάσεις για τους μισθούς.

Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016-2017.

Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας.

Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ.

Αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.

Άμεση στελέχωση με μόνιμους υπαλλήλους όλων των κρίσιμων δημόσιων φορέων και αναβάθμιση όλων των αναγκαίων υποδομών.

Ακόμα, έχει προαναγγείλει συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 π.μ.

(με πληροφορίες από eleftherostypos. gr / photo: intime)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί