Πανσέληνος Δεκεμβρίου: Εντυπωσιακές εικόνες από την Ψυχρή Σελήνη

Η πανσέληνος Δεκεμβρίου, η οποία έχει το όνομα «Ψυχρή Σελήνη», η 13η και τελευταία πανσέληνος του έτους, ανέτειλε με κάθε επισημότητα χθες βράδυ στον ''χριστουγεννιάτικο'' ουρανό μαγεύοντας πραγματικά όσους είχαν την ευκαιρία να κοιτάξουν τον ουρανό


Δείτε υπέροχες φωτογραφίες από τη χτεσινή της «βόλτα» στον νυχτερινό ουρανό.

photo: eurokinissi

photo: eurokinissi

photo: eurokinissi

photo: eurokinissi)

photo: eurokinissi

Τα ονόματα που έχουν αποδοθεί στην πανσέληνο Δεκεμβρίου


Σύμφωνα με το The Old Farmer’s Almanac, τα ονόματα της Σελήνης προέρχονται από ιθαγενείς Αμερικανούς, Αποικιακούς Αμερικανούς ή άλλες παραδοσιακές πηγές. Παραδοσιακά, οι ιθαγενείς της Αμερικής χρησιμοποιούσαν τα μηνιαία φεγγάρια και τα αντίστοιχα ζώδια της φύσης ως ημερολόγιο για να παρακολουθούν τις εποχές.

Η πανσέληνος του Δεκεμβρίου, γνωστή ως «Ψυχρή Πανσέληνος» πήρε το όνομά της από τις παγερές συνθήκες αυτής της εποχής του χρόνου, όταν το κρύο κάνει την εμφάνισή του. Μεταξύ άλλων, η πανσέληνος του Δεκέμβρη έχει ονομαστεί και Drift Clearing Moon (Cree), Frost Exploding Trees Moon (Cree), Moon of the Popping Trees (Oglala), Hoar Frost Moon (Cree), Snow Moon (Haida, Cherokee) και Winter Maker Moon (Western Abenaki).

Επίσης, από τους μοϊκανούς Ινδιάνους, η τελευταία πανσέληνος του χρόνου έχει ονομαστεί Long Night Moon, καθώς ανατέλλει κατά τις «μεγαλύτερες» νύχτες του χρόνου, καθώς πέφτει κοντά στο χειμερινό ηλιοστάσιο. Έτσι, το φεγγάρι του Δεκέμβρη λάμπει πάνω από τον ορίζοντα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Μεταξύ άλλων ονομάτων, απαντώνται και το Moon When the Deer Shed Their Antlers (Ντακότα) και το Little Spirit Moon (Anishinaabe).

(με πληροφορίες από ethnos. gr / photo: eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί