Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση: «Πρόκειται ουσιαστικά για την επικύρωση του νέου Τεχνικού Κανονισμού για τις εγκαταστάσεις δικτύων οπτικών ινών FTTH (Fiber to the Home ) εντός κτιρίων.
Με τη συγκεκριμένη απόφαση επικαιροποιείται ο ισχύων από το 2012 Τεχνικός Κανονισμός Εσωτερικών Δικτύων Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών (ΚΕΔΗΕ) (ΦΕΚ Β’ 2776) και ικανοποιείται μια χρόνια ανάγκη, καθώς σε τομείς με τόσο γρήγορους ρυθμούς εξέλιξης είναι απαραίτητη και η ανάλογη προσαρμογή των τεχνικών προτύπων.
Ο νέος Κανονισμός προβλέπει ότι θα προηγείται μελέτη υλοποίησης του δικτύου οπτικών ινών, πριν την εγκατάστασή τους στα υφιστάμενα κτίρια και κτιριακά συγκρότημα. Επιπλέον στη σύνταξη της μελέτης θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες των εγκαταστάσεων, ώστε το δίκτυο να εξυπηρετεί όλους τους υφιστάμενους αλλά και μελλοντικούς συνδρομητές.
Παράλληλα, στα υπό κατασκευή κτήρια πρέπει να υπάρχει πρόβλεψη για σύγχρονα και αξιόπιστα δίκτυα ώστε να παρέχονται υπηρεσίες υπερ-υψηλής ταχύτητας στους τελικούς χρήστες. Όλα τα μέρη, στα οποία έχει γίνει εγκατάσταση δικτύου οπτικών ινών, είναι υποχρεωτικό να φέρουν σχετική σήμανση και να υποβάλλονται σε ελέγχους και δοκιμές, που θα πιστοποιούν ότι ακολουθούν τα πρότυπα του ΚΕΔΗΕ».
«Με το νέο νομικό πλαίσιο γίνεται ένα σημαντικό βήμα, ώστε το σύνολο των κτιρίων, υφισταμένων και νεόδμητων, να εξασφαλίσουν σύγχρονες και ανοικτές υποδομές και να διευκολυνθεί η υιοθέτηση τεχνολογιών που τα καθιστούν “έξυπνα”» καταλήγει η ανακοίνωση.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Δυνατός σεισμός ταρακούνησε Πελοπόννησο και Αττική
- Ολοκληρώθηκε η πορεία στη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου – Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων
- Παχυσαρκία: Διορθώσεις στο Εθνικό Πρόγραμμα Καταπολέμησης ζητούν Γενικοί Ιατροί
- Μυστήριο με τον μαύρο μύκητα του Τσερνόμπιλ, φαίνεται ότι έχει αναπτύξει μια απίστευτη ικανότητα, vid
- Επεισόδια με συλλήψεις στην πορεία στη μνήμη του Γρηγορόπουλου στην Αθήνα
- Ρώσοι ψάχνουν τους… Ουκρανούς στρατιώτες στο Ποκρόφσκ: «Πού είστε;;», vid
- Ανατροπή στις ΗΠΑ με σύσταση για εμβολιασμούς νεογέννητων – Τι ανακοινώθηκε
- Ν. Κεραμέως για εκδήλωση «Rebrain Greece» στη Ν. Υόρκη στις 7/12: Έχουν εξαντληθεί οι θέσεις από Έλληνες του εξωτερικού
- Κ. Γκιλφόιλ: Ζωτικής σημασίας για τις σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ η Βόρεια Ελλάδα
- Το φουτουριστικό…αεροδρόμιο του Μπουτάν κερδίζει το Future Project of the Year!









