Νέα προειδοποίηση Μαρουσάκη: “Έχουμε έναν εκτεταμένο πυρήνα καταιγίδων – Θα πάμε μέχρι και την Κυριακή με αυτό το κύμα κακοκαιρίας” (video)

Για εκτεταμένο πυρήνα καταιγίδας έκανε λόγο ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, το οποίο ξεκίνησε από την Κεντρική Στερεά, και συγκεκριμένα λίγο πιο νότια από τη Λαμία, και φτάνει μέχρι και την περιοχή της Εύβοιας.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, ξεκίνησε γύρω από τη θαλάσσια έκταση της Αττικής και επεκτάθηκε πιο βόρεια, στην περιοχή της Βοιωτίας. Οι χιλιομετρικοί σταθμοί προς τη βόρεια Εύβοια καταγράφουν ακόμα και 150 τόνοι νερού σε λιγότερες από τρεις ώρες, με τον ίδιο να τονίζει ότι πρόκειται για μεγάλους όγκου νερού.

Ο «πυρήνας» αυτός κατευθύνεται, είπε, προς την περιοχή της Μαγνησίας.

Από το κύμα κακοκαιρίας θα επηρεαστεί και η Αττική, ενώ συνέστησε την προσοχή γιατί, όπως τόνισε, πέφτει μεγάλος όγκος νερού μέσα σε μικρό διάστημα.


Ενώ, δεν αποκλείεται στα περάσματα αυτά των καταιγίδων να συναντήσουμε και χαλάζι μεγάλης διαμέτρου.

Για την Αττική συγκεκριμένα, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αρχικά ανέφερε ότι η μέρα ξεκίνησε ήδη με ισχυρές καταιγίδες, και έτσι θα συνεχιστεί. Η θερμοκρασία στους 28 με 29 βαθμούς το ανώτερο, ενώ οι άνεμοι δεν θα προβληματίσουν. Θέλει προσοχή η Αττική και σήμερα και αύριο.

Μάλιστα, άλλαξε την πρόγνωση ότι η κακοκαιρία θα πάει μέχρι αύριο Πέμπτη και υπογράμμισε ότι πρέπει να δείξουμε προσοχή και τις επόμενες ημέρες. «Τις επόμενες ημέρες ή μόνο αύριο;» ρώτησε ο Δημήτρης Καμπουράκης, με τον μετεωρολόγο του open να απαντά, «Δυστυχώς θα πάμε μέχρι και την Κυριακή όπως όλα δείχνουν».

Εξήγησε αναλυτικά:

«Και αύριο θα απασχολείται η κεντρική, ανατολική και η νότια Ελλάδα. Προς τη θαλάσσια έκταση δυτικά της Κρήτης όμως αυτό το βαρομετρικό χαμηλό, θα βαθύνει απότομα τις επόμενες ημέρες. Θα προσπαθήσει να λάβει τροπικά χαρακτηριστικά, θα έχει δηλαδή πολύ δυνατούς ανέμους γύρω από το κέντρο του και ισχυρές βροχοπτώσεις. Και αυτό το κύμα, από την Παρασκευή και στη συνέχεια θα κινηθεί προς τα ανατολικά. Είτε θα πάει προς Κυκλάδες, ή το επικρατέστερο σενάριο είναι να περάσει από το νησί της Κρήτης. Αν συμβεί αυτό, ανατολικό και νότιο Αιγαίο μπαίνουν στο κόκκινο από την Παρασκευή και στη συνέχεια. Μιλάμε για μεγάλες εντάσεις βροχοπτώσεων, πιθανόν η Κρήτη να αντιμετωπίσει πλημμυρικά επεισόδια όπως και οι Κυκλάδες.»

Μάλιστα, για την πολύπαθη Θεσσαλία ανέφερε:

«Ίσως τώρα έρχεται η ώρα της Θεσσαλίας, προς Πήλιο και Μαγνησία, σήμερα, αύριο ίσως και την Παρασκευή.»

Δείτε video από τον τηλεοπτικό σταθμό open, με την πρόγνωσή του:

(με πληροφορίες από ieidiseis. gr / photo: intime)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί