Μπακαλιάρος από χρυσάφι! Ακόμα και 23 ευρώ το κιλό η τιμή του ενόψει 25ης Μαρτίου (video)

Μία ανάσα πριν την 25η Μαρτίου η αγορά έχει ήδη αρχίσει να ζεσταίνεται, με τον μπακαλιάρο να βρίσκεται φυσικά σε περίοπτη θέση στους πάγκους των ψαραγορών και στις προτιμήσεις των καταναλωτών.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Mega, φέτος οι τιμές έχουν πάρει για τα καλά την ανιούσα, με το αγαπημένο ψάρι που είθισται να σερβίρεται ανήμερα της 25ης Μαρτίου, να είναι φέτος απλησίαστο για πολλούς καταναλωτές. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το ένα κιλό μπακαλιάρου αγγίζει τα 23 ευρώ.

Αναλυτικότερα, φέτος ο μπακαλιάρος α’ ποιότητας Ισλανδίας κυμαίνεται από 19,80-22,80 € το κιλό, ενώ πέρσι από 18-20 το κιλό.

Ξεκίνησαν οι έρευνες στην αγορά

Οι περισσότεροι καταναλωτές άρχισαν να προετοιμάζονται από τώρα για το τραπέζι της 25 Μαρτίου κάνοντας έρευνας αγοράς από ιχθυοπωλείο σε ιχθυοπωλείο. Οι περισσότεροι προτιμούν μπακαλιάρο, καλαμάρια και γαρίδες.

Ωστόσο, φαίνεται ότι θα είναι πιο φειδωλοί στις αγορές τους, καθώς παρατηρούν αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων σε σχέση με πέρυσι.

«Αν και το κατεξοχήν φαγητό είναι μπακαλιάρος σκορδαλιά, το παραδοσιακό, ο κόσμος έχει αρχίσει και ψωνίζει ψάρια. Είναι πιο προσεκτικοί, γιατί σίγουρα η αγοραστική δύναμη έχει πέσει τα πράγμα είναι λίγο πιο ακριβά σε σχέση με πέρυσι», είπε στο Mega, υπεύθυνος ιχθυοπωλείου.

Την άλλη Τετάρτη λίγο πριν την 25η Μαρτίου αναμένεται σε συγκεκριμένα σούπερ μάρκετ ο κατεψυγμένος μπακαλιάρος να μπει στο καλάθι του νοικοκυριού.

(ethnos. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί