Με επίδομα και στον οδοντίατρο… Dentist Pass: Πότε δίνεται το voucher για παιδιά 6-12 ετών

Η οικονομική ενίσχυση πιστώνεται στους δικαιούχους σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα

Μετά το Πάσχα αναμένεται να ξεκινήσει το Dentist Pass, προκειμένου στις αρχές Μαΐου να αρχίσουν οι δωρεάν οδοντιατρικές υπηρεσίες οι οποίες αφορούν παιδιά ηλικίας 6-12 ετών. Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί ψηφιακή. Οι γονείς πρόκειται λάβουν μία ψηφιακή κάρτα, ώστε να μην χρειάζεται να προπληρώνουν τους οδοντιάτρους.

Η οικονομική ενίσχυση θα πιστωθεί στους δικαιούχους σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα, η οποία θα εκδοθεί ειδικά για τον σκοπό αυτόν από πιστωτικό ίδρυμα ή χρηματοπιστωτικό οργανισμό, κατά την έννοια των παρ. 2 και 3 του άρθρου 3 του ν. 4557/2018 (Α’ 139), αντίστοιχα.

Με ποιο τρόπο θα δοθεί το voucher

Οι γονείς θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού σε οδοντίατρο της επιλογής τους, κάνοντας απλά χρήση του νέου voucher Dentist Pass, που θα είναι μία ψηφιακή κάρτα την οποία θα προμηθεύονται μετά την αίτηση που θα κάνουν στην ειδική πλατφόρμα.

Μάλιστα άμεσα αναμένεται να δημιουργηθεί και η σχετική πλατφόρμα που θα στηρίζεται στο gov.gr ώστε να είναι προσβάσιμη σε όλους και να γίνονται και οι σχετικές αιτήσεις.

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι γονείς για να έχουν πρόσβαση στη διαδικασία χορήγησης του voucher «Dentist Pass»:

-Ένας εκ των δύο γονέων υποβάλλει την αίτηση για την έκδοση της κάρτας χρηματοδότησης μέσω του gov.gr ή μέσω των ΚΕΠ στην Ηλεκτρονική Πλατφόρμα του Προγράμματος.

-Έπειτα, η κάρτα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού του δικαιούχου γονέα και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα POS όλων των οδοντιατρείων.

Κάθε voucher που θα ενεργοποιείται θα έχει ισχύ έξι μήνες.

Πώς θα πληρώνονται οι οδοντίατροι

Σε αυτό το νέο δίκτυο παροχής υπηρεσιών δυνατότητα συμμετοχής θα έχουν εκείνοι οι οδοντίατροι που το επιθυμούν υπό την προϋπόθεση όμως να διαθέτουν POS καταχωρημένο. Κατά την επίσκεψη θα χρεώνεται η κάρτα του ασθενούς και ο οδοντίατρος θα εισπράττει άμεσα τα χρήματα για την επίσκεψη χωρίς υποβολές ή άλλες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Το ποσό που θα εισπράττουν οι οδοντίατροι για κάθε παιδί έχει ορισθεί στα 40 ευρώ.

Το δωρεάν οδοντιατρικό πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη στο οδοντιατρείο όπου θα γίνεται:

-Έλεγχος της στοματικής υγιεινής του παιδιού

-Φθορίωση δοντιών

-Καθαρισμός Ενημέρωση και οδηγίες στοματικής υγιεινής στα παιδιά και στους γονείς τους.

(με πληροφορίες από newsbomb. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί