«Η ευρωπαϊκή αναγνώριση του κρητικού ελαιολάδου και η έγκριση του φακέλου για την Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ) “Κρήτη” αποτελεί μια σημαντική επιτυχία για την τοπική παραγωγή και την κρητική οικονομία», αναφέρει σε δήλωσή του ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ, Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης.
«Από την πρώτη στιγμή» συνεχίζει, «παρακολουθήσαμε στενά την πορεία του φακέλου, και όταν διαπιστώσαμε αδικαιολόγητες καθυστερήσεις σε σχέση με αντίστοιχες περιπτώσεις άλλων χωρών, προχωρήσαμε σε συντονισμένες παρεμβάσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ζητώντας την επιτάχυνση της διαδικασίας».
Με τεκμηριωμένες ενέργειες και διαρκή πολιτική πίεση, καταφέραμε να επιταχύνουμε μια υπόθεση στρατηγικής σημασίας για την Κρήτη, υπογραμμίζει και σημειώνει ότι η επίσημη δημοσίευση της ΠΓΕ «Κρήτη» θα γίνει τον Απρίλιο του 2025 στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Η ΠΓΕ “Κρήτη” δεν είναι απλώς μια αναγνώριση. Είναι ένα εργαλείο εξωστρέφειας για τους παραγωγούς, ένα σήμα ποιότητας για τον καταναλωτή και μια παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές του νησιού», σημειώνει στη δήλωσή του και αμέσως προσθέτει: «Η Κρήτη παράγει, διεκδικεί και πετυχαίνει. Η Ευρώπη μάς ακούει – όταν μιλάμε με ενότητα και σχέδιο».
Ολοκληρώνοντας τη δήλωσή του, όπως λέει, «θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε σε όλους όσοι συνέβαλλαν αποφασιστικά, από την πλευρά τους, γι’ αυτή την πολύ θετική εξέλιξη», δηλαδή, τους Wolfgang Burtscher, Γενικό Διευθυντή της DGAGRI, τον Γιώργο Μαθιουδάκη, υψηλόβαθμο στέλεχος της DGAGRI, την Θεανώ Βρέντζου, τους βουλευτές Κωνσταντίνο Κεφαλογιάννη, Εμμανουήλ Χνάρη, Ελένη Βατσινά, Φραγκίσκο Παρασύρη, Αικατερίνη Σπυριδάκη και τον πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σοκαριστικό ατύχημα σε τσίρκο: Ακροβάτισσα που χόρευε κρεμασμένη από τα μαλλιά της έπεσε στο κενό,vid
- Αυτά που έλεγαν οι Γερμανοί στους Έλληνες, ετοιμάζονται να τα ζήσουν οι ίδιοι
- Χειροπέδες σε 67χρονο για εμπρησμό από πρόθεση σε δασική έκταση στο Μαρκόπουλο Αττικής
- Συνάντηση Χατζηδάκη με ανώτερo αξιωματούχο του ΚΚ Κίνας
- «Ο Πούτιν με έχει απογοητεύσει», λέει ο Τραμπ, video
- 700.000 Ρώσοι στρατιώτες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου στην Ουκρανία
- Χάος στην αλβανική Βουλή: Ο Ράμα «έχρισε» την πρώτη «AI Υπουργό» – ΒΙΝΤΕΟ
- Χαλκιδική: Κινητοποίηση για αλλοδαπό δραπέτη των Αγροτικών Φυλακών Κασσάνδρας
- Για «ιστορική συμφωνία για την τεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη» μιλά ο Τραμπ από τη Βρετανία, video
- Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: Δεν θα χαθούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια για τις αγροτικές επιδοτήσεις
Κύρια Θέματα

















