Καύσωνας Κλέων: Οι τρεις περιοχές με τις υψηλότερες θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες – Ζέστη και κατά τη διάρκεια της χύχτας

Ο καύσωνας διαρκείας θα εκτοξεύσει τη θερμοκρασία ακόμα και στους 43 βαθμούς σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας - Η πρόγνωση του Κλεάρχου Μαρουσάκη

Κατακόρυφα θα ανέβει ο υδράργυρος τις επόμενες ημέρες, όπως και αναμένεται λόγω της έλευσης του καύσωνα Κλέων που θα επηρεάσει από αύριο Τετάρτη και για αρκετές ημέρες ολόκληρη τη χώρα.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε και ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης ο καύσωνα αναμένετει να επιμείνει και της επόμενη εβδομάδα σε ένα συγκεκριμένο κομμάτι της χώρας.

Ωστόσο οι δυσκολίες θα αρχίσουν ήδη από αύριο καθώς η θερμοκρασία θα ανεβαίνει κλιμακωτά, με τις επόμενες μέρες να είναι ιδιαίτερα θερμές όλο το 24ωρο καθώς το κύμα ζέστης θα παραμένει και τις βραδινές ώρες.

Την Πέμπτη σε κλειστά γεωγραφικά διαμερίσματα οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται κοντά στους 40 βαθμούς Κελσίου, ίσως στην περιοχή της Θεσσαλίας ξεπεράσουν τους 40.

Από την Παρασκευή οι συνθήκες χειροτερεύουν και θα δούμε ακόμη και τους 42 βαθμούς. Σε Θεσσαλία, Βοιωτία, Αργολίδα αναμένονται οι πιο υψηλές θερμοκρασίες.

Παρόμοιες οι συνθήκες και το Σάββατο με τη θερμοκρασία να προσεγγίζει τους 42 με 43 βαθμούς στα κλειστά γεωγραφικά διαμερίσματα του ηπειρωτικού κορμού, δηλαδή σε περιοχές που βρίσκονται μακριά από την επίδραση της θάλασσας.

Μία μικρή πτώση αναμένεται από την Κυριακή, πρώτα στη βόρεια Ελλάδα και εκτιμάται ότι στις αρχές της άλλης εβδομάδας το κύμα δροσιάς πρόκειται να αρχίσει να εξαπλώνεται και πιο νότια.

Δεν θα ισχύει όμως το ίδιο για τη δυτική Ελλάδα, καθώς φαίνεται ότι η ζέστη εκεί θα ταλαιπωρήσει για αρκετές ημέρες τους κατοίκους.

Η δυτική Ελλάδα θα είναι αυτή, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη που πρόκειται να ζήσει τις πιο δύσκολες καταστάσεις, κατά πάσα πιθανότατα, καθώς ακόμα και την επόμενη εβδομάδα δεν φαίνεται να υποχωρεί η θερμοκρασία σημαντικά.

(με πληροφορίες από newsbomb. gr / photo: freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί