Ηράκλειο: Ανοιχτές κλιματιζόμενες αίθουσες και street work προς τους άστεγους ενόψει του καύσωνα

Σε πλήρη ετοιμότητα έχει τεθεί ο Δήμος Ηρακλείου για την αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων τα οποία ενδέχεται να προκύψουν

λόγω του ισχυρού κύματος καύσωνα που αναμένεται να πλήξει και την περιοχή του Ηρακλείου από αύριο Τρίτη 11 Ιουνίου έως και τη Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας θα επικρατήσουν ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και για το λόγο αυτό το γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα το προσωπικό και μηχανολογικό εξοπλισμό όλων των υπηρεσιών για συνδρομή σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Επιπλέον η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας ανακοίνωσε ότι θα είναι ανοιχτή από το πρωί έως το βράδυ, όπως κάθε μέρα, η κλιματιζόμενη αίθουσα του Πολύκεντρου στο Δημοτικό κτίριο της οδού Ανδρόγεωκαι όλα τα ΚΗΦΗ του Δήμου από το πρωί έως τις 15:00 μετά το μεσημέρι για την προστασία των πολιτών και ιδιαίτερα των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού.

Παράλληλα έχει μεριμνήσει ώστε να παρέχει υπηρεσίες street work προς τους άστεγους που διαβιούν στο δρόμο εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν αυτή την εβδομάδα προσφέροντάς τους είδη πρώτης ανάγκης (παγωμένα νερά, χυμούς, ξηρά τροφή, καπέλα κ.λπ.).

Από το Δήμο Ηρακλείου έγινε έκκληση προς τους δημότες και για την φροντίδα των αδέσποτων ζώων, τα οποία θα επιχειρηθεί και από την αντίστοιχη αντιδημαρχεία και δημοτικές υπηρεσίες, να φροντιστούν.

Επιπλέον δόθηκαν οδηγίες προς τους πολίτες για την προστασία τους από τον καύσωνα, με συστάσεις να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την επικράτηση των υψηλών θερμοκρασιών, ειδικά από ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και άτομα με προβλήματα υγείας.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί