Η μεγάλη επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα ξεκίνησε

Πόσα είναι τα οχήματα που αναμένεται να περάσουν από τα διόδια

Αρκετοί εκδρομείς που αποφάσισαν να κάνουν Πάσχα μακριά από την Αθήνα αναμένεται να επιστρέψουν στην πρωτεύουσα εντός της ημέρας, με την κίνηση να εκτιμάται ότι θα κορυφωθεί κατά τις μεσημεριανές ώρες.

Ήδη από το πρωί τα πρώτα οχήματα έκαναν την εμφάνισή τους στα διόδια, με την κατάσταση μέχρι στιγμής να περιγράφεται ως ελεγχόμενη, καθώς η κορύφωση της επιστροφής, όπως είναι φυσικό, αναμένεται από τη μία το μεσημέρι μέχρι και τις επτά το απόγευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 170.000 οχήματα με 2-3 επιβαίνοντες έφυγαν την Μεγάλη Πέμπτη, την Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο, από τα διόδια της Ελευσίνας με κατεύθυνση προς Κόρινθο και συνολικά μαζί με τα διόδια των Αθηνών, υπολογίζεται ότι έφυγαν μόνο αυτό το τριήμερο, 300.000 οχήματα από το Λεκανοπέδιο.

Μαζί με τα πλοία και τα ΚΤΕΛ, συνολικά υπολογίζεται ότι περίπου 1,5 με 2 εκ. Αθηναίοι έφυγαν για την έξοδο του Πάσχα. Η φετινή έξοδος σημείωσε 5% αύξηση σε σχέση με το 2022 και 10% σε σχέση με το 2019, ενώ θυμίζει εποχές πριν το 2010, αναφορικά με τον αριθμό των εκδρομέων που μετακινήθηκαν προς την ύπαιθρο.

(με πληροφορίες από newsbeast. gr / photo: eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί