Γιατί μια εβδοµάδα διακοπών στο Αιγαίο μπορεί να καταλήξει να κοστίζει πάνω από 4.000 ευρώ!!!

Εξαιτίας του πληθωρισµού, της διάβρωσης του διαθέσιµου εισοδήµατος των νοικοκυριών, που αυτός συνεπάγεται, και του παραλλήλου αυξηµένου κόστους διαµονής σε καταλύµατα αλλά και στην εστίαση, ο προϋπολογισµός των φετινών θερινών διακοπών είναι απρόσιτος για ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό Ελλήνων.


Με το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για µια τετραµελή οικογένεια σε οικονοµική θέση µε αυτοκίνητο να κυµαίνεται από 400 ευρώ έως και 1.000 ευρώ και τις τιµές των ξενοδοχείων για µια τέτοια οικογένεια να διαµορφώνεται πάνω από τα 250 ευρώ ανά διανυκτέρευση, µία εβδοµάδα διακοπών στο Αιγαίο απαιτεί προϋπολογισµό άνω των 4.000 ευρώ αν συµπεριληφθούν σε αυτά και τα άλλα έξοδα, όπως για παράδειγμα της εστίασης, που θα κάνει η οικογένεια κατά τη διάρκεια των ημερών αυτών.

Σύµφωνα µε την πλατφόρµα ανεύρεσης ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και σύγκρισης τιµών ferryhoper, τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια από τον Πειραιά προς τη Ρόδο και η επιστροφή για µια τετραµελή οικογένεια σε οικονοµική θέση µε αυτοκίνητο ξεκινάει από τα 768 ευρώ και φτάνει στα 906 ευρώ. Αλλά και πιο κοντινές διαδροµές γι’ αυτή την οικογένεια µπορεί να κοστίζουν το ένα τρίτο του µηνιαίου οικογενειακού εισοδήµατος.

Αν και υπάρχουν διαφορές σε τιµές για τις ίδιες διαδροµές, αυτές οφείλονται κυρίως στις διαφορές που υπάρχουν µεταξύ ταχυπλόων και συµβατικών πλοίων. Ετσι τα δροµολόγια για τετραµελή οικογένεια µε Ι.Χ., σε οικονοµική θέση για την Τήνο από τον Πειραιά κοστίζουν πάντα σύµφωνα µε το ferryhoper από 562 έως 753,6 ευρώ, ενώ αυτά για Μήλο από 450 ευρώ έως 688,40 ευρώ.

Επ’ αυτών των τιµών αναµένεται να εφαρµοστούν, για οικογένειες δηλαδή µε τουλάχιστον τέσσερα µέλη που ταξιδεύουν σε οικονοµική θέση µαζί µε αυτοκίνητο, εκπτώσεις της τάξης του 20% µετά τις τελευταίες εξελίξεις. Σύµφωνα µε πηγές της ακτοπλοϊκής αγοράς θα δοθεί η δυνατότητα να ακυρώσουν τα εισιτήριά τους και να τα επανεκδώσουν µε νέες τιµές, εισπράττοντας τη διαφορά. Ωστόσο, δεδοµένης της αυξηµένης κίνησης υπάρχει ο κίνδυνος ότι μπορεί να µη βρουν θέσεις.

Σε κάθε περίπτωση οι όποιες προσφορές ανακοινωθούν τα επόµενα εικοσιτετράωρα σαφέστατα θα ανακουφίσουν εκείνους που λόγω μεγέθους οικογένειας επωμίζονται και τα µεγαλύτερα οικονοµικά βάρη για τις διακοπές τους, εξηγούν κυβερνητικές πηγές.

(με πληροφορίες από newsbomb. gr / photo: eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί