• Αρχική
  • Άρθρα
  • Εμβολιασμένοι εξωτερικού: Βήμα – βήμα για να μπουν στο μητρώο στην Ελλάδα

Εμβολιασμένοι εξωτερικού: Βήμα – βήμα για να μπουν στο μητρώο στην Ελλάδα

Για χώρες εκτός ΕΕ, θα χρειαστείτε ψηφιακό πιστοποιητικό ή βεβαίωση εμβολιασμού από την αντίστοιχη χώρα.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να δώσει τέλος στην ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών που έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό, με την κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε.

Όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο και θέλουν να κάνουν την τρίτη δόση στην Ελλάδα, αλλά και να καταχωρηθούν στο μητρώο εμβολιασμένων, θα μπορούν πλέον να το κάνουν με:

  • Καταχώρηση στο Μητρώο Εμβολιασμένων του εξωτερικού (μέσω ΚΕΠ ή ηλεκτρονικά)
  • Αίτηση σε ΚΕΠ για προγραμματισμό των δόσεων του εμβολιασμού

Σχετικά για τους ανθρώπους που προέρχονται από χώρες της ΕΕ, μπορεί να χρησιμοποιηθεί το πιστοποιητικό που φέρει το γνωστό QR code.

Πότε χρειάζεται η βεβαίωση εμβολιασμού

Ωστόσο, για χώρες εκτός ΕΕ, θα χρειαστείτε ψηφιακό πιστοποιητικό ή βεβαίωση εμβολιασμού από την αντίστοιχη χώρα που θα αναφέρει όνομα, επώνυμο, ημερομηνία γέννησης, στοχευόμενη νόσο, το είδος του εμβολίου που πραγματοποιήθηκε στο εξωτερικό, το σκεύασμα, ο αριθμός των δόσεων, η ημερομηνία πραγματοποίησης του εμβολιασμού.

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.