ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα για το νέο πρόγραμμα κατάρτισης γυναικών σε ψηφιακές δεξιότητες

Αναρτήθηκαν σήμερα, Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, οι οριστικοί πίνακες με τις επιτυχούσες, επιλαχούσες και αποκλειόμενες, του νέου διαδικτυακού προγράμματος κατάρτισης,

με τίτλο «Βασικές Δεξιότητες Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ)», στον ιστότοπο της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) στο link https://www.dypa.gov.gr/nea-anakoinwseis

Η κατάρτιση των πινάκων πραγματοποιήθηκε κατά σειρά προτεραιότητας και με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια, σύμφωνα με το ertnews.

Σε κάθε επιτυχούσα/ωφελούμενη του προγράμματος θα αποσταλεί άμεσα από τη ΔΥΠΑ ενημερωτικό e-mail για την επιλογή της και για τα επόμενα βήματα σχετικά με την εγγραφή της στην εκπαιδευτική πλατφόρμα και την παρακολούθηση των διαδικτυακών μαθημάτων.

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ της ΔΥΠΑ και της HUAWEI για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων του γυναικείου εργατικού δυναμικού και τη μείωση του ψηφιακού χάσματος στην αγορά εργασίας.

  • Το πρόγραμμα, συνολικής διάρκειας 100 ωρών, αφορά την παροχή κατάρτισης για 500 άνεργες γυναίκες στις θεματικές ενότητες:

α) Βασικές Δεξιότητες Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και

β) Huawei Certified ICT Associate (HCIA)–Datacom.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι καταρτιζόμενες θα έχουν αποκτήσει βασικές γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται στον τομέα των δικτύων και θα έχουν κατανοήσει τις βασικές αρχές δρομολόγησης, μεταγωγής, ασύρματης δικτύωσης, ασφάλειας δικτύου, τις βασικές έννοιες του IPv4, IPv6 και τα βασικά στοιχεία SDN και των αυτοματισμών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί, μέσω του Interlei (International Learning Institute), επίσημου εκπαιδευτικού φορέα της HUAWEI για την Ελλάδα και παρέχεται δωρεάν από την HUAWEI στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

  • Με την ολοκλήρωση κάθε θεματικής ενότητας, όλες οι ωφελούμενες θα έχουν το δικαίωμα να λάβουν μέρος σε αντίστοιχες δωρεάν εξετάσεις που θα βεβαιώνουν το επίπεδο των γνώσεών τους.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, οι καταρτιζόμενες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

ΠΗΓΗ: ertnews, freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί