Χρηματοδοτούνται νέας μορφής “Τοπικής Δράσης”: 20.000 ευρώ μέσω του προγράμματος Leader

Ενίσχυση 20.000 ευρώ στις Ομάδες Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) του προγράμματος LEADER θα καταβληθεί για την προετοιμασία των αναπτυξιακών στρατηγικών.

Την απόφαση αυτή έλαβε ο Υφυπουργος Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Γιώργος Στύλιος και αποτελεί συνέχεια της πρόσκλησης του περασμένου Οκτωβρίου (2545/10.10.2022) μέσω της οποίας ορίζεται το ύψος της χρηματοδότησης των Ομάδων Τοπικής Δράσης, καθώς και οι απαραίτητες διαδικασίες για την καταβολή της.

   Ενδεικτικά χρηματοδοτούνται δαπάνες διοργάνωσης ενημερωτικών εκδηλώσεων, δαπάνες που συνδέονται με την εκπόνηση της τοπικής στρατηγικής (μελέτες, συμβουλευτικές υπηρεσίες κλπ), καθώς και λειτουργικές δαπάνες Ομάδων Τοπικής Δράσης.

   «To πρόγραμμα τοπικής ανάπτυξης Leader είναι ένα εξειδικευμένο εργαλείο. Ενισχύει επενδύσεις και έργα υποδομής σε αγροτικές περιοχές» δήλωσε ο Γ. Στύλιος και πρόσθεσε: «Με σχέδιο και αποτελεσματικό χρονοπρογραμματισμό αξιοποιούμε πλήρως τις δυνατότητες που μας προσφέρει το Leader για να στηρίξουμε την Περιφέρεια και τις αγροτικές κοινότητες».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί